Teren al fostului ginere al lui Vladimir Putin, confiscat de procurori în Olanda

Teren al fostului ginere al lui Vladimir Putin, confiscat de procurori în Olanda

Procurorii olandezi au confiscat un teren de lângă Amsterdam, care aparține fostului ginere al lui Vladimir Putin, scrie The Guardian, citând date dintr-o anchetă.

Procurorii olandezi au confiscat un teren al fostului ginere al lui Vladimir Putin. Foto Profimedia

Terenul din Duivendrecht este deținut de Jorrit Faassen, un om de afaceri olandez care a fost căsătorit cu Maria Vorontsova, fiica mai mare a președintelui rus .

O înregistrare în cartea funciară olandeză arată că terenul a fost confiscat la 12 mai de către parchetul național pentru infracțiuni financiare, economice și de mediu. Agenția este responsabilă pentru aplicarea respectării sancțiunilor.

Documentele de cadastru olandeze arată că terenul a fost confiscat în cadrul unei anchete penale.

Potrivit lui Heleen over de Linden, avocat și expert în sancțiuni, sechestrul indică faptul că Faassen ar putea fi ținta unei investigații, deși motivul exact al sechestrului nu poate fi stabilit din documentele publice. Procurorii olandezi nu au comentat motivul confiscării sau dacă Faassen a fost investigat.

Ancheta a fost efectuată de Follow the Money, The Guardian și Proekt Media, un site rus de investigații.

Faassen, care locuiește la Moscova, ar fi fost interogat recent de autoritățile de pe aeroportul Schiphol când a zburat în Țările de Jos, a informat joi Proekt Media, citând o sursă care îl cunoaște pe Faassen.

Potrivit raportului, persoana a spus că anchetatorii l-au interogat pe Faassen sub suspiciunea de „evaziune de sancțiuni” și i-au confiscat laptopul și telefonul mobil. S-a întors repede la Moscova, a spus persoana.

Faassen nu a răspuns la apeluri telefonice sau a trimis întrebări prin e-mail de la Guardian despre confiscarea terenului sau despre incidentul raportat de la Schiphol.

Bunurile celor două fete ale lui Putin, trecute pe lista de sancțiuni a UE

Ambele fiice adulte ale lui Putin, Maria și Katerina, au fost adăugate pe listele de sancțiuni ale UE și SUA în aprilie 2022, la scurt timp după ce Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei. Faassen nu face obiectul niciunei sancțiuni în SUA, UE sau Marea Britanie.

Faassen s-a căsătorit cu Vorontsova în 2008, dar se spune că cei doi au divorțat. Cuplul are împreună un fiu în vârstă de 10 ani, potrivit rapoartelor presei ruse.

În martie, SUA au declarat că lansează o nouă represiune împotriva țărilor și persoanelor implicate în respingerea sancțiunilor, o gamă largă de activități care pot varia de la canalizarea importurilor interzise în Rusia până la facilitarea intereselor financiare ale rușilor sancționați din străinătate.

Rusia a folosit rețele de puncte de transbordare și alte soluții pentru a evita izolarea economică, în timp ce activiștii s-au plâns că familiile oficialilor ruși sancționați continuă să trăiască în Europa, în ciuda războiului.

Terenul din afara Amsterdamului și legătura sa cu Faassen sunt bine cunoscute publicului. La scurt timp după ce a început invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în 2022, protestatarii au ridicat semne pe teren prin care îl chema pe Putin să „elibereze Navalnîi”, referindu-se la liderul opoziției întemnițat Alexei Navalny, și la Vorontșova să-i spună tatălui ei să oprească războiul din Ucraina. .

În caz contrar, terenul de 1.432 de metri pătrați (0,35 acri) de la Molenkade 28 din Duivendrecht, o zonă chiar la sud-est de Amsterdam, este destul de neremarcabil. În timp ce terenul este în prezent gol, Faassen, proprietarul listat, a cerut în 2021 permisiunea de a construi o casă și șase clădiri mici de birouri pe teren.

În martie 2022, municipalitatea a oprit procedura de autorizare pe motivul „ legăturilor strânse” ale lui Faassen cu Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...