Termoizolarea mansardei: mic ghid care sa iti lamureasca toate intrebarile

Termoizolarea mansardei: mic ghid care sa iti lamureasca toate intrebarile

Termoizolarea mansardei este necesara pentru a asigura confortul casei si pentru a-ti permite sa te bucuri de un spatiu destinat oricarei activitati doresti. Mansarda ta poate deveni o camera de relaxare, o biblioteca, un dormitor de oaspeti, o zona de joaca sau orice altceva visezi. Daca vrei sa stii mai multe despre ce presupune termoizolarea mansardei si ce avantaje are acest procedeu, am pregatit pentru tine un mic ghid care sa te ajute:

De ce este important sa iti izolezi mansarda?

Izolarea mansardei este importanta din doua motive principale: pierderile de caldura si rezistenta la fenomenele meteo, cum ar fi ploile sau ninsorile. Iata de ce va fi o alegere buna sa izolezi mansarda casei tale:

  • Nu vei irosi caldura. Izolarea mansardei si a spatiilor inchise in general, se face atat pentru confort, cat si pentru a nu avea pierderi de caldura. O mansarda izolata se va incalzi mult mai usor, iar tu vei putea mentine constanta temperatura din camera.
  • Atunci cand izolezi mansarda, trebuie sa te asiguri ca tot termosistemul este complet si are o folie anticondens pentru acoperis, vata minerala si folie bariera de vapori din aluminiu la interior. Altfel este posibil ca ploaia, ninsoarea sau umezeala sa iti distruga acoperisul. Infiltratiile in termosistem duc la numeroase probleme, precum mucegaiul, care odata aparute sunt destul de dificil de solutionat. In plus, astfel de probleme se pot extinde in toata casa, ceea ce va mari costul reparatiilor pe viitor.

Care sunt avantajele unui acoperis izolat?

 Izolarea mansardei are numai avantaje, practic nu exista niciun motiv pentru care acest procedeu sa dauneze in vreun fel sau sa aduca vreun prejudiciu locuintei tale. Printre avantajele unei mansarde termoizolate se numara:

  • Facturi mai mici si cheltuieli mai putine. Atunci cand eviti pierderile de caldura economisesti. Termoizolarea mansardei te va ajuta sa pastrezi caldura iarna, astfel incat vei avea un consum mai mic de energie, in timp ce vara nu va fi nevoie sa abuzezi de aerul conditionat. Desi vei investi bani pentru realizarea izolatiei, iti vei recupera rapid investitia din economiile facute la facturile de intretinere.
  • O camera de care te poti bucura in adevaratul sens al cuvantului. Mansardele reci si intunecoase, cu igrasie si miros de mucegai sunt de domeniul trecutului. Realizarea unei izolatii te va putea ajuta sa te bucuri de mansarda ca de orice alta camera din casa. Poti avea un dormitor in plus, un mini cinema sau o camera dedicata fitnessului. Astfel, te bucuri la maxim de tot spatiul pe care casa ta ti-l poate oferi.

Termoizolarea mansardei este un procedeu esential daca iti doresti o casa calduroasa si confortabila. Te va ajuta sa te bucuri de spatiu la potentialul maxim si sa faci economie, iar investitia este minima comparativ cu beneficiile. Tot ceea ce iti ramane de facut este sa gasesti o echipa potrivita care sa execute lucrarea, deoarece materialele si executia de calitate iti vor asigura linistea pentru o perioada buna de ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...