The Economist: Încercările armatei ucrainiene de a ocupa Crimeea ar putea duce la disensiuni serioase între Zelensky și liderii occidentali

The Economist: Încercările armatei ucrainiene de a ocupa Crimeea ar putea duce la disensiuni serioase între Zelensky și liderii occidentali

Revista britanică a relatat că Occidentul se teme de o escaladare a conflictului în cazul unei ofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei în Crimeea și de posibila utilizare a armelor nucleare de către Federația Rusă, ca răspuns.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia

Posibilele încercări ale Forțelor Armate ale Ucrainei de a ataca Crimeea ar putea perturba relațiile dintre președintele ucrainean Volodimir Zelenski și colegii săi occidentali. Această opinie a fost exprimată duminică de revista britanică The Economist .

Publicația a subliniat că, deși Ucraina nu își poate permite dezacorduri cu partenerii occidentali, conducerea țării nu exclude în prezent o operațiune ofensivă în Crimeea, în ciuda pierderilor potențiale mari în cazul unor astfel de încercări. În același timp, sursele ucrainene ale revistei recunosc că nu va fi ușor pentru Kiev să „recupereze” Crimeea și o parte din Donbass, inclusiv în absența unei rețele largi de informatori.

The Economist a mai adăugat că Occidentul se teme de o escaladare a conflictului în cazul unei ofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei în Crimeea și de posibila utilizare a armelor nucleare rusești ca răspuns . Autoritățile ruse au vorbit în repetate rânduri despre refuzul lor de a dezvolta subiectul escaladării nucleare, considerând astfel de declarații iresponsabile.

Anterior, Zelenski, într-un interviu pentru ziarul britanic Financial Times , a spus că „ar fi în favoarea” recuperării Crimeei doar dacă cineva ar sugera Ucrainei cum să obțină peninsula „prin mijloace non-militare”.

La rândul său, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a indicat că Moscova percepe declarația lui Zelenski ca o discuție despre înstrăinarea teritoriilor Federației Ruse, acest lucru fiind exclus.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf