Tigaia picantă cu piept de pui și ardei copt, delicatesa care „condimentează” festinul de Paște VIDEO

Tigaia picantă cu piept de pui și ardei copt, delicatesa care „condimentează” festinul de Paște VIDEO

În această perioadă de sărbători de Paște, bucătăria românească ne oferă o mulțime de preparate tradiționale delicioase. Totuși, pentru cei care doresc să încerce ceva nou și diferit, bucătarul șef Claudia de la complexul turistic Muddy Land, din județul Buzău, ne împărtășește o rețetă inedită de tigaie picantă cu piept de pui și ardei copt.

Acest preparat a devenit nelipsit de pe mesele drumeților care poposesc la complexul turistic Muddy Land, datorită aromei intense și a gustului deosebit pe care îl are.

Pentru tigaia picantă cu piept de pui și ardei copt, aveți nevoie de piept de pui tăiat cuburi, circa o jumătate de kilogram, ardei iute tocat mărunt, ceapă tăiată în felii subțiri, usturoi tocat, ardei copt tăiat cuburi, amestec de condimente, ulei, sare și piper după gust, dar și câteva frunze de pătrunjel.

„Tăiem ceapa solzi, o punem la călit în ulei încins, cu puțină sare, până devine aurie. Separat punem pieptul de pui la prăjit, după care punem roșiile cubulețe, le adăugăm peste ceapă, lăsăm să fiarbă puțin, după care adăugăm ardeiul copt, tăiat fâșii și el, și ardeiul roșu picant”, ne explică doamna Claudia.

Tigaia picantă este preferata turiștilor FOTO Iulian Bunilă

Pieptul de pui se ține la prăjit circa cinci minute, până se rumenește. Mai puțin de zece minute durează pregătirea tigăii picante cu piept de pui și ardei copt. Această tigaie picantă poate fi savurată alături de un vin roșu răcoritor, fiind o alternativă excelentă pentru cei care doresc să își diversifice meniul de sărbători.

„Este o mâncare foarte cerută de clienții noștri. O servim în tigaie de fontă, fierbinte, cu pătrunjel pe deasupra, împreună cu o salată de varză crudă, cu ardei gras roșu și morcov ras”, spune Claudia, bucătarul șef al complexului Muddy Land.

Rețeta este simplă și rapidă, astfel încât poate fi pregătită chiar și de cei mai puțin experimentați în bucătărie. După ce veți încerca această rețetă, veți fi surprinși de combinația inedită de arome și veți dori să o pregătiți din nou și din nou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…