Timiș: 11 irakieni și iranieni și două călăuze, cetățeni turci, depistați la Cruceni

Timiș: 11 irakieni și iranieni și două călăuze, cetățeni turci, depistați la Cruceni

Polițiștii de frontieră din Cruceni au depistat, în weekend, opt iranieni și trei irakieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera, din Serbia în România, grupul fiind sprijinit de două călăuze, cetățeni turci, informează un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Timișoara, remis luni AGERPRES.

Sursa foto: (c) www.politiadefrontiera.ro

Polițiștii de frontieră timișeni au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 11 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia. Polițiștii au monitorizat grupul și au observat că persoanele în cauză au așteptat până când în zonă a venit un autoturism pentru a le prelua.

Imediat, oamenii legii au intervenit și au oprit mașina, iar persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că era vorba despre cinci bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, precum și trei minori de patru, opt, respectiv 16 ani.

Șoferul autoturismului și celălalt bărbat care au preluat grupul de migranți sunt cetățeni turci, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în România.

Transfugii iranieni și irakieni au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în Occident, cu ajutorul călăuzelor turce.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranți — cele două călăuze. Față de acestea din urmă s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...