Timiş: Acum se vede tot mai clar lumina de la capătul tunelului, spune dr. Virgil Musta

Timiş: Acum se vede tot mai clar lumina de la capătul tunelului, spune dr. Virgil Musta

Şeful Secţiei de Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Virgil Musta, a anunţat duminică, într-o postare pe facebook, că dacă rata de infectare cu SARS-CoV-2 va continua să scadă, intenţionează ca în una din secţiile dedicate acum patologiei COVID să poată fi trataţi, din nou, şi bolnavii cu alte afecţiuni.

" Timişoara este în scenariul verde datorită efortului întregii comunităţi. Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăşi cu voi bucuria anunţului că Timişoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranţă pentru revenirea la normalitate. (...). Dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, intenţionez ca una dintre secţiile COVID-19 din spitalul Victor Babeş din Timişoara să redevină, după o perioadă lungă, secţie de boli infecţioase, unde să putem trata din nou şi alte afecţiuni", a afirmat dr. Virgil Musta.

Medicul infecţionist adaugă că fără responsabilitatea şi solidaritatea comunităţii, nu s-ar fi putut obţine acest rezultat.

"Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup. Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie", spune medicul infecţionist.

Dr. Virgil Musta atrage atenţia că deşi este un moment de bucurie, populaţia trebuie să rămână, în continuare, responsabilă şi precaută, pentru a consolida realizările din ultimele săptâmâni. Aceasta înseamnă să fie respectate în continuare regulile de protecţie în vigoare acum şi cele de bază (purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea spaţiilor închise, spălarea mâinilor) şi să se meargă la vaccinare într-un număr cât mai mare, pentru că acest lucru va conduce de fapt la limitarea masivă a acestei pandemii.

"Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea, aşa cum parcă am uitat că poate exista. Visez la o viaţă normală, pe care toţi cred că ne-o doream de mult, dar a fost o perioadă în care întrezăream tot mai greu luminiţa de la capătul tunelului. Acum, cred că se vede tot mai clar lumina, mai trebuie doar să ne păstrăm în continuare responsabilitatea şi răbdarea, să ducem mai departe ceea ce am câştigat cu greu. Cred că solidaritatea dovedită de majoritatea dintre voi în această perioadă extrem de grea ne poate ajuta să ne recâştigăm încrederea unul în altul, să înţelegem că fiecare poate contribui cu ce poate şi ştie cel mai bine în domeniul său, să fim toleranţi şi uniţi atunci când trebuie să facem front comun pentru a depăşi momente grele. În continuare, la fel ca până acum, numai împreună vom reuşi", mai spune medicul infecţionist Virgil Musta. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 Totul a fost, de fapt, o farsă?

3 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

4 Rezervele secrete ale Chinei

5 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…