Timiş: Audieri la DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Timiş: Audieri la DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Un număr de 15 persoane vor fi aduse la audieri, miercuri, la sediul DIICOT Timişoara, în urma a 13 percheziţii domiciliare care au avut loc în judeţele Timiş şi Gorj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Persoanele respective mai sunt suspectate şi de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinere de droguri de risc, în vederea consumului, arată un comunicat al DIICOT, remis AGERPRES.

În cauză s-a reţinut faptul că începând cu anul 2018, o persoană ar fi creat şi ar fi dezvoltat o reţea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare şi comercializare de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Aprovizionarea cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum şi cu droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy, amfetamină şi cocaină s-ar fi făcut prin intermediul unor comenzi plasate în mediul online, pe site-uri de profil din Olanda şi China.

Pe parcursul cercetărilor şi în urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 800 de grame substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, 2 grame de amfetamină, 4 grame de cocaină, aproximativ 20 de grame de cannabis, precum şi suma de 22.100 de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara au efectuat percheziţiile împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad, Caraş - Severin şi Gorj, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile "Glad Voievod" Timişoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...