Timiş: Cei şase contacţi apropiaţi ai femeii cu noul coronavirus au fost identificaţi şi li s-au prelevat probe

Timiş: Cei şase contacţi apropiaţi ai femeii cu noul coronavirus au fost identificaţi şi li s-au prelevat probe

Direcţia de Sănătate Publică Timiş i-a identificat pe cei şase contacţi apropiaţi ai femeii diagnosticate cu COVID-19, iar sâmbătă li s-au prelevat probe, care au fost duse la laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Doi dintre contacţii apropiaţi vizitaţi de femeia revenită de la Bergamo locuiesc în Lugoj, iar ceilalţi patru sunt din Timişoara.

"În conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus Covid-19, probele celor şase contacţi au fost transportate cu ambulanţa la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara şi se află în lucru. Cele şase persoane sunt izolate la domiciliu, sunt asimptomatice şi cooperante şi se află sub supraveghere, fiind monitorizate de reprezentanţii DSP Timiş. Personalul de specialitate al DSP recoltează la această oră probe de la persoanele aflate în avion, în imediata vecinătate a pacientei. Aceste persoane sunt izolate la domiciliu încă de vineri seara, sunt asimptomatice şi se află sub supraveghere, fiind monitorizate de reprezentanţii DSP Timiş", a anunţat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, la nivelul judeţului Timiş sunt în prezent 305 persoane izolate la domiciliu şi monitorizate de reprezentanţii DSP, dar nu sunt persoane care să necesite carantină.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus, DSP Timiş atenţionează persoanele aflate în izolare la domiciliu, care nu respectă măsurile impuse de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş, că vor fi sancţionate, conform prevederilor HG 857 din 24 august 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 de lei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …