Timiş: Numărul cazurilor COVID-19 confirmate la o unitate de procesare a cărnii a crescut cu peste 30 în ultimele 24 de ore

Timiş: Numărul cazurilor COVID-19 confirmate la o unitate de procesare a cărnii a crescut cu peste 30 în ultimele 24 de ore

Numărul focarelor active de COVID-19, în judeţul Timiş, a crescut de la opt la nouă în ultimele 24 de ore, iar persoanele confirmate cu SARS-CoV-2 într-o unitate de procesare a cărnii din Timişoara a ajuns la 211, faţă de 174 înregistrate în ziua precedentă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat, joi, că, în ultimele 24 de ore, au fost finalizate 57 de anchete epidemiologice, altele 19 fiind în desfăşurare.

"Avem nouă focare active, care sunt în supraveghere epidemiologică, respectiv, 211 cazuri confirmate la o unitate de procesare a cărnii din Timişoara, la un spital privat din Timişoara (şase cazuri), la Spitalul de Psihiatrie Gătaia (12 cazuri), la o unitate economică din judeţ (trei cazuri), într-o comunitate (11 cazuri), la un centru privat de îngrijiri paliative (10 cazuri confirmate), o altă unitate economică din judeţ (cinci cazuri confirmate), şi patru cazuri (cadre medicale, asistente şi infirmiere, n.r.) confirmate la Secţia de ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara. În zona Făget sunt 52 de cazuri confirmate, din care două decese", a afirmat Cornelia Bubatu.

Pe de altă parte, Prefectura Timiş a informat că, dintr-un total de 67 de sesizări primite la Telverde privind nerespectarea măsurilor de purtare a măştii de protecţie în spaţiu închis, două s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

"Cele două sesizări priveau nerespectarea măsurilor de purtare a măştii de protecţie într-un supermarket şi o unitate de alimentaţie publică. În urma verificărilor s-a confirmat sesizarea de la unitatea de alimentaţie publică şi au fost aplicate două amenzi de 500 de lei şi patru avertismente", precizează un comunicat al Prefecturii Timiş, remis AGERPRES.

În cursul zilei de miercuri, în judeţul Timiş au fost carantinate 452 de persoane şi au intrat în izolare 40 de persoane.

Numărul total de persoane confirmate cu COVID-19 a ajuns, în judeţ, la 1.191, din care 76 în ultimele 24 de ore, iar 179 de bolnavi sunt internaţi, nouă sunt la ATI. S-au înregistrat două decese, în acelaşi interval de timp.

Cinci persoane au fost externate la cerere.

În ultima zi, au fost efectuate 1.919 teste.

Numărul total de cadre medicale confirmate COVID de la debutul pandemiei este de 139. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”