Timiş: Patru infirmiere şi asistente de la Secţia de ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara, testate pozitiv cu COVID-19

Timiş: Patru infirmiere şi asistente de la Secţia de ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara, testate pozitiv cu COVID-19

Patru asistente şi infirmiere care lucrează la blocul operator nr. 5 al Secţiei de ginecologie a Clinicii de Obstretică şi Ginecologie ''Dr. Dumitru Popescu'' a Spitalului Municipal Timişoara, au fost testate pozitiv la COVID-19, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, dr. Daniel Maliţa.

Potrivit acestuia, nu sunt paciente care să fi fost testate pozitiv la COVID-19. Managerul a ţinut să sublinieze şi că Secţia de ginecologie este într-un corp separat al maternităţii.

"Una dintre acestea (cadrele medicale n.red) i-a spus în timpul weekendului coordonatorului de bloc operator că are simptome de COVID, respectiv că nu are miros şi gust, iar luni au fost testate atât doamna respectivă, cât şi alte 17 colege ale ei, din care patru au fost pozitive şi 14 negative la prima testare. Au stat toate izolate acasă", a afirmat dr. Daniel Maliţa.

Celelalte 14 cadre care au ieşit negative vor fi retestate la sfârşitul acestei săptămâni împreună cu ceilalţi medici care au operat săptămâna trecută împreună cu cele testate pozitiv.

"Nu avem paciente pozitive, cele care au fost săptămâna trecută au plecat acasă cu teste negative. Cel mai probabil, este o formă de infectare comunitară a coronavirusului la cadrele medicale infectate, pentru că la serviciu, în blocul operator, sunt echipaţi corespunzător complet, cu toţii. Nu ştim, practic, care a fost persoana zero, în cadrul anchetei epidemiologice", a menţionat managerul spitalului.

El a precizat că este destul de dificil de stabilit persoana de la care a pornit contaminarea în acest caz, mai ales în comunitatea extra - spitalicească.

"Nu am avut paciente pozitive. Noi le testăm pe toate la internare, mai ales dacă sunt operaţii care nu reprezintă urgenţe, iar dacă sunt pozitive ajung la Spitalul 'Victor Babeş'", a mai menţionat dr Daniel Maliţa. AGERPRES / (A - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…