Timiş: Protest împotriva ministrului Justiţiei la bilanţul Curţii de Apel

Timiş: Protest împotriva ministrului Justiţiei la bilanţul Curţii de Apel

Un grup de aproximativ zece persoane au protestat, luni, la bilanţul Curţii de Apel Timişoara, împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, manifestanţii având un steag tricolor şi un banner cu un mesaj adresat membrului guvernului.

Protestul a avut loc în faţa sediului Universităţii de Vest din Timişoara, demonstranţii cerând abrogarea OUG 7/2019.

"Pentru toate cuvintele sale şi pentru tot ceea ce vorbeşte la Bucureşti, noi îl aşteptăm pe Tudorel Toader cu o tavă cu rahat turcesc. (...) Îi spunem că nu suntem de acord cu ceea ce a făcut în aceşti doi ani pentru justiţie şi apărarea statului de drept şi vrem o calea europeană, nu o întoarcere spre comunism, spre Est. Toate legile pe care le dă sunt în apărarea infractorilor şi nu este corect. Cetăţeanul trebuie să se simtă în siguranţă. Sunt multe victime ale recursului compensatoriu, pentru care întrebăm 'cine răspunde?'. Trebuie să facă legi care să respecte legislaţia europeană, înţelegerile cu organismele internaţionale europene. Ne dorim o ţară europeană. Să-şi ia mâinile de pe Justiţie. 'Abrogaţi şi plecaţi', este mesajul pe i-l transmitem", a declarat Eunicia Someşan, una dintre protestatare.

La prezentarea raportului de activitate al instanţelor din jurisdicţia Curţii de Apel Timişoara pe anul 2018 au participat judecători, procurori şi avocaţi.

Magistraţii au subliniat necesitatea şi importanţa realizării unui sistem judiciar independent, imparţial, credibil şi eficient care "reprezintă o condiţie necesară pentru supremaţia legii şi a principilor statului de drept". AGERPRES / (A - autor: Otilia Halunga, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN