Ținuta perfectă de munte

Ținuta perfectă de munte

Ieșirile în natură sunt o mină de aur pentru sănătatea minții și a corpului. Nu numai că schimbi peisajul, dar te poți bucura de priveliști extraordinar de frumoase, te relaxezi și îți încarci bateriile pentru mersul birou și activitățile cotidiene. Te ajutăm mai jos să îți faci o listă cu ce ținute ar trebui să pui în bagaj astfel încât să nu-ți lipsească nimic dacă faci o drumeție pe cărări de munte, dar și dacă rămâi în oraș:

  1. La înălțimi ridicate vremea este imprevizibilă, așa că alege cu atenție materialele hainelor, astfel încât să se usuce repede dacă te prinde ploaia. Cele din bumbac sunt de evitat pentru că se usucă destul de greu și nu sunt la fel de călduroase precum cele din lână sau din material sintetic (poliester). În plus, este indicat să te îmbraci în straturi. Asta te va ajuta în cazul în care ți se face cald. Începe cu un tricou, apoi o bluză strânsă pe corp, tip helancă, iar peste aceasta una fleece, cu fermoar. Deasupra caută printre colectia ta de geci barbati și găsește una rezistentă la apă, care protejează și împotriva vântului. 
  2. Aceleași caracteristici le poți aplica și pentru pantaloni. Dacă este foarte frig, cumpără-ți niște colanți cu efect termic și pune-i pe dedesubt. În cazul în care optezi pentru o pereche de pantaloni de trening, poate iei și unii subțiri, din fâș, care se pun pe deasupra în cazul în care plouă. 
  3. Comandă din timp și o pereche de bocanci Timberland de la Fashion Days sau alege pantofi special dedicați, care conferă atât confort, cât și protecție și aderență la urcare. Ideal este să fie impermeabili și să ofere suport călcâielor, mai ales dacă ai articulațiile sensibile.
  4. Ia cu tine în bagaj și o pereche de mănuși căptușite, pentru a fi mai călduroase, o șapcă sau chiar o căciulă-cagulă care să acopere gâtul. Neapărat să iei și ochelari care să-ți protejeze ochii de razele soarelui, dar și un tricou și o pereche de șosete de schimb. 
  5. Dacă vrei să rămâi în oraș, lucrurile sunt mult mai simple pentru că temperaturile sunt în general, mai ridicate, iar instabilitatea poate fi combătută cu activități în interior. Ai nevoie de un tricou, o bluză și pantaloni de trening, o vestă sau o jachetă ușoară, iar în picioare de o pereche de Vans. 
  6. De asemenea, poți lua cu tine și un smartwatch care se conectează cu sistemul de operare al telefonului și chiar poți vorbi de pe el prin intermediul unei cartele sim. Cu ajutorul lui poți să monitorizezi kilometri parcurși, caloriile consumate și poți verifica rata bătăilor inimii sau să calculezi nivelul de oxigen din sânge. În plus, este waterproof și vei știi mereu cum este vremea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...