Toader către Iohannis: Niciunul dintre noi nu suntem deasupra Legii fundamentale; Constituţia trebuie respectată

Toader către Iohannis: Niciunul dintre noi nu suntem deasupra Legii fundamentale; Constituţia trebuie respectată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că Legea fundamentală "trebuie respectată de voie sau de nevoie" şi că este obligatoriu de respectat exigenţele Constituţiei", referindu-se la anunţul preşedintelui Klaus Iohannis că nu îl va revoca din funcţie pe procurorul general.

"Nimic nou sub soare! De fiecare dată preşedintele ne-a obişnuit - m-ar fi surprins contrariul - preşedintele ne-a obişnuit să spună măsura, apoi să spună că se va documenta. Sigur, eu cred că se va documenta. Până la urmă, aici sunt competenţe complementare: unul propune, altul avizează, altul numeşte prin decret, dar niciunul dintre noi nu suntem deasupra Legii fundamentale. Constituţia trebuie respectată de voie sau de nevoie. Că ne spunem o părere personală, sigur, e de înţeles. Dar, ca să respectăm exigenţele Constituţiei este obligatoriu", a afirmat ministrul Justiţiei, la CSM, întrebat cum comentează refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a da curs propunerii privind revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general.

Vinerea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr.

"Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le trimisese pentru revocare. În această etapă pot să vă răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. (...) Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale", a spus Iohannis, care a susţinut că cererea de revocare nu respectă rigorile legii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe 27 decembrie, printr-o postare pe Facebook, că a transmis către preşedintele României atât solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, cât şi pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /