Toader, despre avizul CSM în cazul propunerii de revocare a lui Lazăr: Ar trebui să nu fie deloc

Toader, despre avizul CSM în cazul propunerii de revocare a lui Lazăr: Ar trebui să nu fie deloc

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, în cadrul şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, că avizul consultativ al CSM în legătură cu propunerea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr ''nu ar trebui să fie deloc''.

La debutul şedinţei, Tudorel Toader a avut un schimb de replici cu vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, în care ministrul Justiţiei a precizat că avizul Consiliului este unul consultativ.

"Astăzi, Secţia pentru procurori urmează a analiza, cu opinia ambelor părţi, şi va emite avizul conform aşa cum este prevăzut în procedura legală", a anunţat Codruţ Olaru.

"O precizare - raportul conform legii. Dar avizul este consultativ", l-a întrerupt Toader.

"Din păcate", i-a răspuns Codruţ Olaru.

"Din păcate. Ar trebui să nu fie deloc", i-a replicat Toader.

Secţia pentru procurori a CSM va da luni un aviz consultativ pe cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”