TOP CINEMA Animalele amuzante din "Zootropolis" rămân în fruntea box office-ului nord-american

TOP CINEMA Animalele amuzante din "Zootropolis" rămân în fruntea box office-ului nord-american

Filmul de animație "Zootropolis" al studiourilor Disney și-a păstrat în acest weekend primul loc în box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii ale agenției Exhibitor relations, citată de AFP. Aventurile șarmantei iepurașe Judy Hopps, care lucrează în poliția unui oraș populat exclusiv cu animale, au avut încasări de 50 de milioane de dolari după un prim weekend record la debut, când a strâns 75 de milioane de dolari.

Filmul de animație care a fost bine primit atât de critici, cât și de public a devenit un succes de marketing, potrivit firmei comScore. În total 'Zootropolis' a avut deja încasări de 142,6 de milioane de dolari.

Pe locul doi se clasează, '10 Cloverfield Lane', cu Mary Elizabeth Winstead și John Goodman în distribuție. Filmul prezintă povestea unei tinere care se trezește într-un buncăr după un accident de mașină. Tânăra crede că a fost răpită dar gardianul său îi spune că viața i-a fost salvată după un atac chimic de proporții asupra Pământului. Fire rebelă, ea încearcă să scape din acest buncăr bine păzit. Filmul a avut încasări de 25,2 de milioane de dolari la debutul său.

Pe locul trei coboară 'Deadpool', care prezintă aventurile unui antierou al universului Marvel cu accente de umor negru și care și-a continuat traiectoria de succes cu alte 10,8 milioane de dolari în acest weekend (328,1 de miloane în cinci săptămâni).

Filmul de acțiune "London Has Fallen" al realizatorului iraniano-suedez lui Babak Najafi, în care îl reîntâlnim pe Gerard Butler în postul de bodyguard al președintelui SUA, interpretat din nou de Aaron Eckhart, a avut încasări de 10,7 milioane de dolari (38,8 de milioane în total), clasându-se pe locul patru. Această producție este o continuare a filmului "Olympus Has Fallen" (2013). De data aceasta președintele face o vizită la Londra pentru a asista la funeraliile premierului britanic, moment de care profită teroriștii pentru a crea haos în oraș și a încerca să-i asasineze pe principalii lideri mondiali.

'Whiskey Tango Foxtrot' se clasează pe locul cinci, cu 4,6 milioane de dolari (14,6 milioane în total). În acest film regizat de Glenn Ficarra și John Requa, Tina Fey interpretează rolul unei corespondente de război care încearcă să acopere conflictul din Afganistan alături de ceea ce a mai rămas din armata americană în această țară. Filmul în care mai joacă Margot Robbie și Martin Freeman se bazează pe cartea de memorii a jurnalistei americane Kim Barker după misiunile sale din Afganistan și Pakistan, intitulată 'The Taliban Shuffle'.

În partea a doua a clasamentului în funcție de încasări se clasează:

6. 'The Perfect Match', o comedie romantică cu Terrence Jenkins și Cassie Ventura, cu încasări de 4,2 milioane de dolari în primul weekend de debut.

7. 'The Young Messiah', versiune fictivă a vieții lui Iisus cu 3,4 milioane de dolari la debut, ocupă un onorabil loc șapte. Film bazat pe cartea 'Christ the Lord: Out of Egypt' a scriitoarei Anne Rice, este regizat de Cyrus Nowrasteh și îl are pe actorul Adam Greaves-Neal în rolul principal.

8. 'The Brothers Grimsby', noul film al comicului britanic Sacha Baron Cohen a avut la debutul său în acest weekend încasări de 3,1 milioane de dolari. În acest film, regizat de Louis Leterrier, un agent special (Mark Strong) se vede obligat să colaboreze cu fratele său, un suporter înfocat de fotbal (Sacha Baron Cohen), ca să salveze lumea.

9. 'Gods of Egypt', povestea unei confruntări între divinități plină de efecte speciale a avut încasări de 2,5 milioane în acest weekend (27,3 milioane în total) în trei săptămâni de difuzare.

10: Filmul "Risen" despre ancheta condusă de un tribun roman în legătură cu "pretinsa" înviere a unui condamnat iudeu, pe nume Iisus, încheie top 10, cu încasări de 2,2 milioane de dolari (32,4 milioane în total).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...