Topitoriile din Slatina au fost amendate cu 120.000 de lei (ministrul Mediului)

Topitoriile din Slatina au fost amendate cu 120.000 de lei (ministrul Mediului)

Topitoriile din Municipiul Slatina, care nu respectau acordurile de mediu, au fost amendate cu 120.000 de lei, în urma controalelor efectuate de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, a anunţat, marţi, ministrul Mediului, Costel Alexe.

"În urma vizitei de lucru pe care am desfăşurat-o în luna ianuarie în judeţul Olt, când numeroşi cetăţeni mi-au semnalat faptul că topitoriile din Municipiul Slatina nu şi-ar desfăşura activitatea în conformitate cu prevederile din acordurile de mediu, am decis derularea unui control al Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a investiga aceste cazuri. S-au efectuat 6 acţiuni de inspecţie şi control la topitoriile amplasate pe raza zonei industriale a Municipiului Slatina, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale şi un avertisment astfel: 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 100.000 lei conform Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, pentru depozitari necontrolate de deşeuri, o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei în conformitate cu HG 1061/2008 privind transportul deşeurilor pe teritoriul României pentru lipsă documente de transport deşeuri şi un avertisment pe Legea 107/1996 Legea Apelor pentru lipsa notificării privind existenţa unui foraj de apă pe amplasament", a scris Costel Alexe pe Facebook.

Potrivit acestuia, la doi operatori economici au fost impuse măsuri de sistare a activităţii până la conformarea cu prevederile Autorizaţiei de Mediu, pentru defecţiuni şi degradări ale instalaţiilor.

"Situaţia este cât se poate de gravă şi trebuie tratată cu maximum de interes şi profesionalism atât din partea operatorilor implicaţi, dar mai ales din partea instituţiilor din plan local, cele care trebuie să se asigure permanent că viaţa şi sănătatea oamenilor sunt prioritare", a mai scris Alexe pe reţeaua de socializare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro