Toto Cutugno, îndrăgostit de România. Cum îi apăra pe conaționalii noștri din Italia atunci când erau ridiculizați

Toto Cutugno, îndrăgostit de România. Cum îi apăra pe conaționalii noștri din Italia atunci când erau ridiculizați

Unul dintre cei mai mari artiști ai lumii a fost foarte apropiat de România. Toto Cutugno avea doar cuvinte de laudă despre țara noastră, iar atunci când românii erau ridiculizați în Italia, el a fost singurul care le-a luat apărarea.

În urmă cu 10 ani, într-un interviu pentru ziare.com , Cutugno a spus despre românii din Italia că sunt muncitori și, întrebat dacă este normal că aceștia să fie ridiculizați în timpul unor emisiuni telvizate, artistul a spus că nu este în regulă această atitudine.

Toto Cutugno a murit la vârsta de 80 de ani FOTO Profimedia

"Nu este corect ca o națiune să fie luată peste picior. Nu consider discriminarea corectă", a spus cântărețul, precizând că nu a avut niciodată probleme cu vreun român din Italia.

Despre femeile românce, Toto Cutugno a mărturisit că au un farmec în plus. De asemenea, artistul a fost rugat să descrie România în 3 cuvinte: "Se mănâncă bine, femeile sunt frumoase, iar oamenii sunt primitori", a spus artistul.

Artistul a fost prezent în România de mai multe ori. În anul 1993, artistul italian a susținut un concert la festivalul „Cerbul de aur” de la Brașov. Toto Cutugno i-a uimit pe toți atunci când, după piesele sale celebre, artistul a interpretat la pian melodia „Ciobănaș cu trei sute de oi”.

Concertul din 2022 a fost anulat

În 2015, în timpul unui concert pe care l-a susținut la Sala Palatului din București, Toto Cutugno a făcut o declarație interesantă la adresa țării noastre.

"România e a doua mea casă" , a spus artistul, care a sărbătorit în România 35 de ani de când a câștigat marele premiu al festivalului de la San Remo.

În primăvara anului trecut, Toto Cutugno și-a anulat concertul programat la Sala Palatului, din București, din cauza problemelor de sănătate. De câte ori a avut ocazia, artistul a povestit că iubește mult România, pe care o considera a doua sa casă. Acesta spunea că Bucureștiul este cel mai romantic oraș din lume, după Veneția.

Toto Cutugno a murit, marți, în jurul orei 16.00, la spitalul San Raffaele din Milano unde a fost internat. Managerul său, Danilo Mancuso, a fost cel care a dat trista veste, explicând că „după o lungă boală”, starea de sănătate a cântărețului s-a agravat în ultimele luni, conform corriere.it. Artistul împlinise în luna iulie 80 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB