Tradiții și obiceiuri de Florii. Ce nu este bine să faci în această zi de mare sărbătoare

Tradiții și obiceiuri de Florii. Ce nu este bine să faci în această zi de mare sărbătoare

Duminica Floriilor este cea mai importantă sărbătoare din timpul Postului Mare. Aceasta este cunoscută și ca ziua intrării Domnului în Ierusalim. Este o zi extrem de importantă pentru creștini dar și o zi plină de tradiții și superstiții.

Foto Shutterstock

Florile fac referire la intrarea Mântuitorului în cetatea Ierusalimului, a doua zi după învierea lui Lazăr. Așa a apărut și tradiția crengilor de salcie. Oamenii au ieșit bucuroși în întâmpinarea lui Iisus în timp ce luau ramuri de finic și strigau:

„Osana întru Cel de Sus! Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”.

În prezent, ramurile de salcie amintesc de ramurile de măslin și finic cu care a fost întâmpinat Mântuitorul de către mulțime, la intrarea în Ierusalim. Salcia imită și cel mai bine gestul de plecare smerită.

Fiind o sărbătoare de importanță foarte mare în rândul creștinilor, în această duminică spălatul pe cap este unul din lucrurile care sunt interzise. Tradiția spune că cei care se spală în Duminica Mare pe cap, le va încărunți părul și vor albi mult mai devreme.

Femeile nu este bine să se vopsească, să spele sau să coasă. Se mai spune că în săptămâna mare nu trebuie să fie plantați pomi deoarece aceștia nu vor face fructe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...