Trafic crescut pe Aeroportul Otopeni de Sărbători

Trafic crescut pe Aeroportul Otopeni de Sărbători

Traficul pe Aeroportul Henri Coandă este ridicat în aceste zile pe sensul de sosiri internaţionale, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), remis, joi, AGERPRES.

În după-amiaza şi seara zilei de 23 decembrie urmează să sosească până la 1.700 pasageri pe oră, motiv pentru care se acţionează în continuare cu efective sporite ale personalului CNAB, dar şi ale DSP, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Poliţiei Transporturi Aeriene şi se aplică procedurile de debarcare anterior anunţate.

"Recomandăm pasagerilor care nu îndeplinesc condiţia accesării fluxului verde de intrare în ţară - adică nu vin din ţări UE (plus Norvegia, Elveţia, Islanda sau Liechtenstein) şi nu pot prezenta un certificat digital european - să se prezinte la ghişeele DSP având pregătite toate documentele medicale, pentru a minimiza timpul de control", se arată în comunicat.

Totodată, Aeroportul Henri Coandă se pregăteşte pentru traficul crescut pe fluxul de plecări internaţionale imediat după Crăciun, dar mai ales după data de 1 ianuarie. Astfel, sunt deschise şi operaţionale toate ghişeele de check-in precum şi toate filtrele de control de securitate şi ghişeele de control paşapoarte.

Totodată, administratorul aeroportului, CN Aeroporturi Bucureşti, a solicitat companiilor aeriene şi agenţilor de handling să depună, la rândul lor, eforturile necesare - în special prin asigurarea de personal suficient - pentru procesarea rapidă a pasagerilor şi asigurarea unui trafic fluent pe aeroport. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla