Traficanți care transportau migranți prin România către Austria au fost arestați de poliția bulgară

Traficanți care transportau migranți prin România către Austria au fost arestați de poliția bulgară

Poliția bulgară a destructurat un grup organizat care transporta migranți în Austria, aceștia trecând prin România după ce traversau Dunărea cu bărci închiriate de la pescari, relatează miercuri agențiile BTA și EFE.

Opt indivizi — șase bulgari și doi pakistanezi — au fost arestați în cadrul unei operațiuni desfășurate marți de agenți specializați în combaterea crimei organizare, de Poliția de Frontieră și Agenția de Stat pentru Securitate Națională (DANS — serviciul bulgar de informații).

'Dovezile obținute până în prezent arată că, spre deosebire de majoritatea grupărilor de trafic de persoane, aceasta organiza transportul persoanelor nu doar pe teritoriul bulgar, ci până la destinația lor finală', se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne bulgar.

Migranții, majoritatea afgani, pakistanezi și irakieni, erau preluați din Turcia de către traficanți. Aceștia din urmă le cereau între 4.000 și 6.000 de euro pentru a-i transporta până în Austria sau între 600 și 1.000 de euro pentru a-i ajuta să ajungă doar până în România.

Potrivit autorităților de la Sofia, cei doi pakistanezi reținuți se ocupau de căutarea printre refugiații aflați în Turcia a posibililor doritori să ajungă în vestul Europei. Ceilalți membri ai grupului preluau migranții imediat după trecerea frontierei bulgaro-turce, iar apoi îi cazau temporar în apartamente din orașele Vidin și Lom, situate pe malul Dunării la granița cu România. De acolo, organizau traversarea Dunării către România cu ajutorul bărcilor închiriate de la pescari. Mai departe, cei care au plătit traficanților drumul până în Austria erau conduși de aceștia cu mașini până la frontiera româno-ungară, iar odată trecută și aceasta își continuau călătoria până la destinația finală.

Autoritățile bulgare nu precizează însă cât timp a acționat respectivul grup de traficanți și nici câți migranți au beneficiat de aceste servicii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia