Transelectrica: Avaria de miercuri a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acționare al întrerupătorului de 220 kV

Transelectrica: Avaria de miercuri a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acționare al întrerupătorului de 220 kV

Avaria înregistrată miercuri după-amiază în Stația electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acționare al întrerupătorului de 220 kV și din circuitele secundare aferente autotransformatorului, informează, joi, Transelectrica.

Potrivit unui comunicat al companiei, defecțiunea a fost remediată în jurul orei 0:00, revenindu-se la schema de alimentare normală.

"Avaria a avut loc, miercuri 1 noiembrie, la ora 16:40, în stația electrică 220/110/10 kV Fundeni, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est și de nord a Capitalei. Precizăm că nu au avut loc deteriorări de echipamente în stație. Până la ora 17:40 au fost realimentați în mod operativ toți consumatorii afectați. Le cerem scuze tuturor consumatorilor afectați de avaria înregistrată în rețeaua Transelectrica", se menționează în comunicat.

Avaria a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului. Au existat probleme cu funcționarea semafoarelor în zonele respective, dar și cu iluminatul peroanelor în stațiile de metrou Iancului și Pipera.

Pe 21 octombrie, la ora 4:32, în aceeași stație electrică a mai avut loc o avarie, în urma căreia cartierele bucureștene Obor și Fundeni, precum și o parte din localitățile Otopeni, Afumați și Fundeni au rămas fără energie electrică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...