Transilvania, vândută de Dragnea și cumpărată Orban! Guvernul Ungariei a investit 2 milioane de euro în satul natal al lui Kelemen Hunor

Transilvania, vândută de Dragnea șI cumpărată Orban! Guvernul Ungariei a investit 2 milioane de euro în satul natal al lui Kelemen Hunor! Apropierea dintre UDMR și Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a înregistrat o nouă etapă: guvernul Ungariei a investit peste 2 milioane de euro într-un centru medical dedicat hocheiului exact în localitatea natală a liderului UDMR, Kelemen Hunor, dezvăluie G4Media.ro.

Centrul medical şi de metodică al Academiei de Hochei din Ţinutul Secuiesc, construit cu un sprijin de 640 de milioane de forinţi (peste 2 milioane de euro) din partea statului maghiar, a fost inaugurat vineri la Cârţa, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

În clădire există o sală de antrenamente pe uscat, un patinoar acoperit cu gheaţă sintetică, precum şi diverse echipamente de specialitate necesare. Totodată aici se regăseşte unul dintre cele mai moderne centre medicale din România.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent Árpád János Potápi, secretarul ungar de stat pentru politici naţionale. În opinia acestuia, atunci când, în 2016, guvernul Ungariei a sprijinit realizarea centrului, acesta a votat în favoarea viitorului secuimii. Guvernul va furniza şi alte resurse suplimentare pentru echiparea clădirii, a adăugat politicianul ungar.

Preşedintele UDMR Hunor Kelemen, care s-a născut la Cârţa, a spus în discursul său că acest gen de investiţii ajută la fortificarea Secuimii, deoarece prin intermediul acestora renaşte speranţa că merită să rămâi acasă, să întemeiezi aici o familie, să dezvolţi aici o comunitate.

Barna Pál Zsigmond, însărcinatul ministerial responsabil pentru coordonarea activităţilor misiunilor diplomatice din Bazinul Carpatic, fost consul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, a vorbit despre rolul-cheie pe care jucătorii de hochei din Secuime l-au avut în dezvoltarea acestui sport în Ungaria. Acum, când Ungaria a depăşit România la hochei pe gheaţă, doreşte să restituie ajutorul primit atunci, a spus acesta, potrivit MTI.

Senatorul Barna Tánczos, preşedintele Fundaţiei Mens Sana (care deţine Academia de Hochei din Ţinutul Secuiesc) a prezentat centrul inaugurat ca fiind unul dintre cele mai bine echipate centre sportive din România. Politicianul UDMR, care a condus înainte şi Federaţia Română de Hochei, a mulţumit guvernului ungar pentru sprijinul acordat pentru ridicarea clădirii.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară