Transilvania, vândută de Dragnea și cumpărată Orban! Guvernul Ungariei a investit 2 milioane de euro în satul natal al lui Kelemen Hunor

Transilvania, vândută de Dragnea șI cumpărată Orban! Guvernul Ungariei a investit 2 milioane de euro în satul natal al lui Kelemen Hunor! Apropierea dintre UDMR și Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a înregistrat o nouă etapă: guvernul Ungariei a investit peste 2 milioane de euro într-un centru medical dedicat hocheiului exact în localitatea natală a liderului UDMR, Kelemen Hunor, dezvăluie G4Media.ro.

Centrul medical şi de metodică al Academiei de Hochei din Ţinutul Secuiesc, construit cu un sprijin de 640 de milioane de forinţi (peste 2 milioane de euro) din partea statului maghiar, a fost inaugurat vineri la Cârţa, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

În clădire există o sală de antrenamente pe uscat, un patinoar acoperit cu gheaţă sintetică, precum şi diverse echipamente de specialitate necesare. Totodată aici se regăseşte unul dintre cele mai moderne centre medicale din România.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent Árpád János Potápi, secretarul ungar de stat pentru politici naţionale. În opinia acestuia, atunci când, în 2016, guvernul Ungariei a sprijinit realizarea centrului, acesta a votat în favoarea viitorului secuimii. Guvernul va furniza şi alte resurse suplimentare pentru echiparea clădirii, a adăugat politicianul ungar.

Preşedintele UDMR Hunor Kelemen, care s-a născut la Cârţa, a spus în discursul său că acest gen de investiţii ajută la fortificarea Secuimii, deoarece prin intermediul acestora renaşte speranţa că merită să rămâi acasă, să întemeiezi aici o familie, să dezvolţi aici o comunitate.

Barna Pál Zsigmond, însărcinatul ministerial responsabil pentru coordonarea activităţilor misiunilor diplomatice din Bazinul Carpatic, fost consul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, a vorbit despre rolul-cheie pe care jucătorii de hochei din Secuime l-au avut în dezvoltarea acestui sport în Ungaria. Acum, când Ungaria a depăşit România la hochei pe gheaţă, doreşte să restituie ajutorul primit atunci, a spus acesta, potrivit MTI.

Senatorul Barna Tánczos, preşedintele Fundaţiei Mens Sana (care deţine Academia de Hochei din Ţinutul Secuiesc) a prezentat centrul inaugurat ca fiind unul dintre cele mai bine echipate centre sportive din România. Politicianul UDMR, care a condus înainte şi Federaţia Română de Hochei, a mulţumit guvernului ungar pentru sprijinul acordat pentru ridicarea clădirii.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

5 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru