Trei persoane din Giurgiu infectate cu COVID-19, aduse la Iaşi cu elicopterul

Trei persoane din Giurgiu infectate cu COVID-19, aduse la Iaşi cu elicopterul

Trei persoane din Giurgiu, care au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, vor fi aduse cu un elicopter la spitalele din Iaşi pentru a fi tratate, a precizat Diana Cimpieşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Potrivit acesteia, elicopterul va transporta de la Bucureşti la Iaşi trei persoane din Giurgiu. Două dintre aceste persoane sunt ventilate mecanic, cea de-a treia depinzând de terapie cu oxigen, motiv pentru care vor fi internate la terapia intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul Mobil de la Leţcani.

Conform raportărilor DSP, în spitalele suport COVID-19 din judeţul Iaşi sâmbătă erau ocupate 491 de paturi, din care 45 de terapie intensivă.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 45 de paturi, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 3 la Spitalul Mobil Leţcani, 3 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul Căi Ferate Iaşi şi 13 la Spitalul de Neurochirurgie.

În spitalele suport COVID-19 din judeţ în cursul acestei zile mai erau libere 187 de paturi, din care 10 la Spitalul Mobil Leţcani, un pat la Spitalul de Pneumologie, 6 paturi la Spitalul de Recuperare, 58 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 35 la Spitalul de Boli Infecţioase, 22 de paturi la Spitalul Militar, 32 de paturi la Spitalul Hârlau, 8 paturi la Spitalul "Sf. Spiridon" şi 15 de paturi la Spitalul CF Iaşi.

La Spitalul "Dr.C.I. Parhon", centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate două paturi ATI. Aici sunt 24 de bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus care sunt dializaţi.

Conform datelor centralizate de DSP Iaşi, în cursul zilei de sâmbătă erau 4.309 de persoane aflate în izolare, iar 3.926 de persoane în carantină la domiciliu. Pentru încă 1.609 de persoane măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…

5 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea