Trei soldați ucraineni au fost uciși și alți 16 răniți în lupte violente în estul separatist al Ucrainei

Trei soldați ucraineni au fost uciși și alți 16 răniți în lupte violente în estul separatist al Ucrainei

Trei soldați ucraineni au fost uciși și alți 16 au fost răniți în lupte violente în estul separatist al Ucrainei, au anunțat duminică autoritățile ucrainene, citate de AFP.

Opt soldați au fost răniți în tiruri de artilerie în apropiere de Lugansk, o localitate situată la circa 50 km nord-est de ''capitala'' rebelă Donețk, a declarat un purtător de cuvânt militar ucrainean, Andri Lîsenko.

Ministrul Apărării din autoproclamata Republică Donețk, Eduard Basurin, a acuzat la rândul său forțele ucrainene c-au bombardat orașele Gorlivka și Donețk, rănind patru civili.

Ucraina se confruntă de peste doi ani cu un conflict între armata sa și separatiștii proruși, susținuți militar de către Rusia, potrivit Kievului și Occidentului, ceea ce Moscova dezminte.

Peste 9.400 de persoane și-au pierdut viața de la declanșarea ostilităților în aprilie 2014. În pofida declarării de mai multe ori a armistițiului, confruntări sângeroase au loc încă de-a lungul liniei frontului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion