Tribunalul Bacău a anulat parţial o hotărâre a CJSU care prevedea restricţii în domeniul HORECA

Tribunalul Bacău a anulat parţial o hotărâre a CJSU care prevedea restricţii în domeniul HORECA

Tribunalul Bacău a anulat o parte a unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi a dispus emiterea unei noi hotărâri care să cuprindă măsuri graduale de combatere a pandemiei de COVID-19 în domeniul HORECA, hotărârea nefiind definitivă, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea.

Hotărârea Tribunalului Bacău vine după ce reprezentanţii HORECA din judeţ au contestat în instanţă hotărârea CJSU ce cuprindea restricţii în ceea ce îi priveşte.

"Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii HORECA, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităţilor şi abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecinţe dintre cele mai nefaste. Tribunalul Bacău a dispus (...) anularea unei părţi din hotărârea CJSU nr. 44/15.10.2020, obligând totodată CJSU la emiterea unei noi hotărâri care să conţină măsuri graduale de combatere a pandemiei în privinţa industriei locale HORECA", a spus preşedintele CJ Bacău.

Valentin Ivancea a subliniat că a propus în şedinţa CJSU de la acel moment să fie luate măsuri graduale, convenite cu reprezentanţii HORECA, dar nu s-a ţinut cont de solicitarea lui.

"E un prim mare pas înainte în direcţia respectării drepturilor acestor antreprenori, dar şi în privinţa elaborării unui plan coerent şi eficient de măsuri anti-COVID-19, care să nu ducă la faliment afacerile locale şi aşa lovite de pandemie. Mă bucur că reprezentanţii HORECA au înţeles, în discuţia pe care am avut-o la mijlocul lui octombrie, că doar acţionând congruent, unitar, pot obţine rezultate. Ele încep să apară", a mai scris preşedintele CJ Bacău.

Hotărârea Tribunalului Bacău nu este definitivă şi poate fi atacată prin recurs. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Așa o fi?