Tribunalul Bihor a respins propunerea de arestare preventivă a lui Victor Micula. Decizia nu este definitivă

Tribunalul Bihor a respins propunerea de arestare preventivă a lui Victor Micula. Decizia nu este definitivă

Tribunalul Bihor a dispus marţi respingerea propunerii de arestare preventivă a lui Victor Micula, decizia nefiind definitivă, transmite Agerpres.

„S-a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă. Soluţia nu este definitivă, este atacabilă cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat, pentru AGERPRES, judecătoarea de caz Veronica Ioniţă, purtător de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Victor Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula (European Food, European Drinks) a fost trimis în judecată în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist, în acelaşi dosar fiind trimişi în faţa instanţei şi patru subofiţeri de la Poliţia municipiului Oradea, între care unul e pensionar.

Victor Micula s-ar fi îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziționare corporală, împreună cu polițiști reali. În plus, el ar fi avut acces ilegal la bazele de date ale MAI unde a căutat informații inclusiv despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău.

Potrivit unor surse judiciare, Parchetul a solicitat arestarea in lipsă a lui Victor Micula pentru că acesta se sustrage urmăririi penale, nu s-a prezentat la audieri și sfidează organele de anchetă. Potrivit acelorași surse, Micula junior s-a refugiat în Elveția și refuză să vină la audieri în România pe motiv că îi este frică de pandemia de coronavirus, după cum a scris pe larg G4Media.ro  aici .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”