Truică asigura legătura între prințul Paul și oamenii de afaceri israelieni din grupul infracțional (surse)

Truică asigura legătura între prințul Paul și oamenii de afaceri israelieni din grupul infracțional (surse)

Remus Truică a fost cel care a asigurat legătura între prințul Paul și cei patru cetățeni israelieni care făceau parte din grupul infracțional constituit în scopul dobândirii averii revendicate în mod nelegal de Paul Philippe Al României, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Același Truică i l-a prezentat lui Paul Philippe Al României pe Tal Silberstein, care, potrivit surselor, s-a lăudat cu relațiile bune pe care susținea că le are cu toți oamenii politici, menționându-i pe Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Năstase, Traian Băsescu și Victor Ponta. Relațiile ar fi fost stabilite din perspectiva activității de consultant politic, Silberstein fiind de-a lungul timpului consilier de imagine sau consilier politic pentru Traian Băsescu și PDL, Adrian Năstase și PSD sau Călin Popescu-Tăriceanu și PNL.

Ulterior, rolul lui Remus Truică ar fi fost preluat de Lucian Mateescu. Acesta a menținut legătura cu prințul Paul și s-a ocupat de demersurile pentru obținerea proprietăților revendicate.

Conform acelorași surse, Tal Silberstein, Shimon Shevez și Benny Steinmetz au și contribuit, pentru realizarea obiectivului propus, cu diverse sume de bani pe care Remus Truică le-a oferit prințului Paul atât ca avans, cât și pentru acoperirea costurilor judiciare.

Procurorii DNA au cerut Curții de Apel Brașov arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, a patru oameni de afaceri israelieni — Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz și Moshe Agavi , în dosarul "Ferma Băneasa".

Judecarea propunerii de arestare preventivă în lipsă va avea loc la Curtea de Apel Brașov pe 14 martie.

"De la punerea în mișcare a acțiunii penale și până în prezent, procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența celor patru inculpați în fața organelor judiciare, însă aceștia urmăresc tergiversarea cercetărilor față de ei și, în final, sustragerea de la urmărirea penală", precizează DNA.

Pe 17 decembrie 2015, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Tal Silberstein (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor), Shimon Shevez și Benjamin "Benny" Steinmetz (constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență și complicitate la spălarea banilor) și Moshe Agavi (aderare la un grup infracțional organizat).

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, împreună cu Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin Steinmetz, Moshe Agavi și alte persoane, a constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Philippe Al României, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.

"Pentru a pune în practică planul infracțional, Paul Philippe Al României i-a promis inculpatului Remus Truică și asociaților lui din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor", mai arată DNA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

5 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!