Trump a părăsit Capitoliul pentru a se instala la Casa Albă

Trump a părăsit Capitoliul pentru a se instala la Casa Albă

Președintele american Donald Trump și familia sa au ajuns la Casa Albă după parada de pe Pennsylvania Avenue, informează AFP.

Donald și Melania Trump, însoțiți de fiul lor Baron, în vârstă de 10 ani, au ieșit din mașină și au mers pe jos pentru a saluta mulțimea, așa cum au făcut și mulți dintre predecesorii lor cu ocazia învestirii. Cu puțin timp înainte, mașina prezidențială trecuse prin fața unor protestatari.

Omul de afaceri în vârstă de 70 de ani, care a depus jurământul în cursul dimineții, a trecut în revistă trupele americane și apoi s-a urcat în limuzina prezidențială, încadrată de agenții Serviciului Secret.

Programul familiei prezidențiale mai cuprinde azi participarea la trei baluri care sărbătoresc învestitura noului președinte, inclusiv unul oferit în cinstea membrilor forțelor armate.

În același timp, la câteva străzi distanță, în afara perimetrului de securitate, polițiștii americani au arestat aproximativ 100 de protestatari violenți pentru acte de vandalism. Polițiștii, echipați pentru confruntări de stradă, au folosit grenade sonore și sprayuri lacrimogene pentru a-i împrăștia pe manifestanți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...