Trump denunţă acuzaţii ''ridicole'' şi speră că va fi sprijinit de Senat după ce democraţii au decis capetele de acuzare împotriva sa

Trump denunţă acuzaţii ''ridicole'' şi speră că va fi sprijinit de Senat după ce democraţii au decis capetele de acuzare împotriva sa

Preşedintele Donald Trump a denunţat marţi acuzaţii ''ridicole'' împotriva sa, după ce democraţii au reţinut două capete de acuzare împotriva lui în cadrul procedurii de impeachment (punere sub acuzare şi destituire), respectiv abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului, transmite AFP.

''Jerry Nadler (şeful comisiei juridice din Camera Reprezentanţilor) tocmai a spus că am făcut presiuni asupra Ucrainei în vederea unei interferenţe în alegerile din 2020. Ridicol, şi el ştie că nu este adevărat'', a scris Trump pe Twitter, acuzând din nou o ''vânătoare de vrăjitoare'' împotriva sa.

El a reacţionat astfel după intervenţiei lui Jerrold Nadler în Congres, care a anunţat cele două capete de acuzare. ''Alegerile sunt fundamentul democraţiei şi baza statului de drept. Însă integritatea următoarelor alegeri este pusă în pericol de un preşedinte care a căutat deja o interferenţă externă în alegerile din 2016 şi 2020, şi care se ambiţionează să se plaseze deasupra ţării. De aceea trebui să acţionăm acum'', a spus congresmanul democrat.

''Mai târziu săptămâna aceasta, comisia juridică se va reuni pentru a examina aceste articole de impeachment şi a face o recomandare plenului Camerei Reprezentanţilor'', precizează Jerrold Nadler.

Dacă plenul Camerei Reprezentanţilor, unde democraţii au majoritate, va valida punerea preşedintelui Trump sub acuzare, în urma unui vot ce s-ar putea desfăşura săptămâna viitoare, procesul politic va ajunge în Senat, unde republicanii sunt majoritari şi ar putea astfel respinge destituirea preşedintelui.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a menţionat la rândul ei într-o declaraţie că ''preşedintele va răspunde în Senat acestor false acuzaţii şi se aşteaptă să fie exonerat, pentru că nu a greşit cu nimic''.

Conform democraţilor, care au iniţiat procedura de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru compania ucraineană din sectorul gazelor Burisma. Această societate a fost la acea vreme ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden, pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump crede că motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden şi i-a sugerat într-o convorbire telefonică actualului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acţioneze în privinţa acelei anchete.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!