Trump despre interzicerea echipamentelor Huawei în Marea Britanie: 'Eu am făcut asta'; un ministru britanic neagă

Trump despre interzicerea echipamentelor Huawei în Marea Britanie: 'Eu am făcut asta'; un ministru britanic neagă

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că decizia Marii Britanii de a exclude din reţeaua naţională 5G orice echipament produs de gigantul chinez Huawei i se datorează, transmite Reuters.

Marţi, premierul britanic Boris Johnson a dispus ca echipamentele Huawei să fie eliminate complet din reţeaua 5G din ţara sa, de la finele lui 2027, riscând să provoace furia Chinei.

'Noi am convins multe ţări, multe ţări, am făcut eu însumi acest lucru în cea mai mare parte, să nu se folosească Huawei, pentru că noi credem că e un risc de securitate, e un mare risc de securitate', a spus Trump câteva ore mai târziu.


Foto: (c) WILL OLIVER / EPA


Întrebat miercuri despre declaraţiile preşedintelui american, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a replicat la postul Sky News: 'Ei bine, cu toţii îl ştim pe Donald Trump, nu-i aşa?'.

'Tot felul de oameni pot încerca să-şi atribuie meritul pentru această decizie, dar ea a fost bazată pe o evaluare tehnică a Centrului Naţional de Securitate Cibernetică despre cum am putea avea sistemele 5G de cea mai înaltă calitate în viitor', a explicat el.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al MAE chinez, Hua Chungying, le-a declarat miercuri ziariştilor că Beijingul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi apăra interesele după decizia de marţi a Regatului Unit despre care a apreciat că a fost determinată de politizarea chestiunilor comerciale şi tehnologice, şi nu de probleme de securitate naţională. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa