Trump se declară ''foarte surprins'' de convocarea fiului său în Senat

Trump se declară ''foarte surprins'' de convocarea fiului său în Senat

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat joi ''foarte surprins'' de convocarea fiului său cel mare în faţa unei comisii a Senatului în cadrul anchetei privind un amestec al Rusiei în alegerile din SUA, din 2016, relatează AFP.

"Am fost foarte surprins", a spus preşedintele republican la o zi după anunţarea convocării. ''Fiul meu a fost complet exonerat de procurorul special Robert Mueller care, sincer, nu-l place pe Donald Trump'', a spus el, referindu-se la procurorul special care a investigat suspiciuni de colaborare între echipa de campanie a miliardarului din New York şi Moscova în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Donald Trump Junior, în vârstă de 41 de ani, care conduce afacerea de familie în fruntea organizaţiei Trump, a fost audiat ore îndelungate de comisii ale Senatului în 2017.

Potrivit presei americane, care citează surse anonime, Comisia senatorială pentru informaţii, controlată de republicani, vrea să-l audieze din nou pe fiul cel mare al preşedintelui Trump şi să-l întrebe despre afirmaţiile sale la momentul respectiv, în special despre un proiect Trump Tower la Moscova.

''Fiul meu este o persoană bună. Fiul meu a depus mărturie ore şi ore în şir", a spus Donald Trump intervievat de presă.

Întrebat despre o posibilă contestare a acestei convocări, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii nu a exclus orice posibilitate. ''Vom vedea ce se va întâmpla. Sunt mai degrabă surprins de această convocare'', a adăugat el.

În raportul său, prezentat la sfârşitul lunii martie, procurorul special a menţionat nu a găsit dovezi cu privire la un acord între Rusia şi anturajul lui Donald Trump în 2016, dar a enumerat o serie de presiuni perturbatoare cu privire la activitatea sa, fără a-l scuti astfel pe preşedintele american de suspiciuni de obstrucţionare a justiţiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina