Trump și Macron au făcut un tur de orizont al situației internaționale într-o conversație telefonică de aproape o oră

Președinții Franței și SUA, Emmanuel Macron și Donald Trump, au făcut un larg tur de orizont al situației internaționale în cadrul unei conversații telefonice de aproape o oră vineri seara, transmite AFP.

Cei doi lideri au evocat dosarul nuclear iranian, precum și situația din Ucraina, Siria, Venezuela și dosarul nord-coreean, s-a aflat de pe lângă președinția franceză.

"Convorbirea a durat un pic mai puțin de o oră și s-a derulat pe un ton foarte direct și cordial", a adăugat Palatul Elysee, fără a da mai multe detalii.

Pe de altă parte, Casa Albă a precizat într-un comunicat, preluat de AFP, că cei doi lideri au "explorat modalitățile de creștere a cooperării în gestiunea crizelor din Siria și Irak și pentru a contracara influența nefastă a Iranului".

În privința crizei din Venezuela, președinții Donald Trump și Emmanuel Macron au convenit că regimul președintelui Nicolas Maduro "trebuie să restabilească drepturile poporului venezuelean".

Ședința inaugurală a Adunării Constituante, instituție dorită de președintele venezuelean, a avut loc vineri, în ciuda criticilor internaționale și a respingerii de către opoziție, care continuă să manifesteze și să lupte cu forțele de ordine.

Trump și Macron, care au discutat de asemenea interesele lor reciproce privind Coreea de Nord, au convenit totodată, conform Casei Albe, "importanța ca toate părțile să respecte acordurile de la Minsk pentru a se ajunge la o reglementare pașnică (a crizei) în Ucraina".

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă