Trump și Macron au făcut un tur de orizont al situației internaționale într-o conversație telefonică de aproape o oră

Trump și Macron au făcut un tur de orizont al situației internaționale într-o conversație telefonică de aproape o oră

Președinții Franței și SUA, Emmanuel Macron și Donald Trump, au făcut un larg tur de orizont al situației internaționale în cadrul unei conversații telefonice de aproape o oră vineri seara, transmite AFP.

Cei doi lideri au evocat dosarul nuclear iranian, precum și situația din Ucraina, Siria, Venezuela și dosarul nord-coreean, s-a aflat de pe lângă președinția franceză.

"Convorbirea a durat un pic mai puțin de o oră și s-a derulat pe un ton foarte direct și cordial", a adăugat Palatul Elysee, fără a da mai multe detalii.

Pe de altă parte, Casa Albă a precizat într-un comunicat, preluat de AFP, că cei doi lideri au "explorat modalitățile de creștere a cooperării în gestiunea crizelor din Siria și Irak și pentru a contracara influența nefastă a Iranului".

În privința crizei din Venezuela, președinții Donald Trump și Emmanuel Macron au convenit că regimul președintelui Nicolas Maduro "trebuie să restabilească drepturile poporului venezuelean".

Ședința inaugurală a Adunării Constituante, instituție dorită de președintele venezuelean, a avut loc vineri, în ciuda criticilor internaționale și a respingerii de către opoziție, care continuă să manifesteze și să lupte cu forțele de ordine.

Trump și Macron, care au discutat de asemenea interesele lor reciproce privind Coreea de Nord, au convenit totodată, conform Casei Albe, "importanța ca toate părțile să respecte acordurile de la Minsk pentru a se ajunge la o reglementare pașnică (a crizei) în Ucraina".

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

4 Video viral

5 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…