Trump și Macron au făcut un tur de orizont al situației internaționale într-o conversație telefonică de aproape o oră

Trump și Macron au făcut un tur de orizont al situației internaționale într-o conversație telefonică de aproape o oră

Președinții Franței și SUA, Emmanuel Macron și Donald Trump, au făcut un larg tur de orizont al situației internaționale în cadrul unei conversații telefonice de aproape o oră vineri seara, transmite AFP.

Cei doi lideri au evocat dosarul nuclear iranian, precum și situația din Ucraina, Siria, Venezuela și dosarul nord-coreean, s-a aflat de pe lângă președinția franceză.

"Convorbirea a durat un pic mai puțin de o oră și s-a derulat pe un ton foarte direct și cordial", a adăugat Palatul Elysee, fără a da mai multe detalii.

Pe de altă parte, Casa Albă a precizat într-un comunicat, preluat de AFP, că cei doi lideri au "explorat modalitățile de creștere a cooperării în gestiunea crizelor din Siria și Irak și pentru a contracara influența nefastă a Iranului".

În privința crizei din Venezuela, președinții Donald Trump și Emmanuel Macron au convenit că regimul președintelui Nicolas Maduro "trebuie să restabilească drepturile poporului venezuelean".

Ședința inaugurală a Adunării Constituante, instituție dorită de președintele venezuelean, a avut loc vineri, în ciuda criticilor internaționale și a respingerii de către opoziție, care continuă să manifesteze și să lupte cu forțele de ordine.

Trump și Macron, care au discutat de asemenea interesele lor reciproce privind Coreea de Nord, au convenit totodată, conform Casei Albe, "importanța ca toate părțile să respecte acordurile de la Minsk pentru a se ajunge la o reglementare pașnică (a crizei) în Ucraina".

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...