Trump susţine că afirmaţiile sale retrase de Facebook şi Twitter sunt ''perfecte''

Trump susţine că afirmaţiile sale retrase de Facebook şi Twitter sunt ''perfecte''

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că afirmaţiile sale privind copiii şi COVID -19, retrase cu o zi înainte de Facebook şi Twitter, sunt ''perfecte'', relatează AFP.

El a afirmat într-o emisiune radio a conservatorului Geraldo Rivera că a făcut ''o constatare perfectă, o constatare privind tinereţea''.

Facebook a eliminat miercuri seara de pe pagina preşedintelui american un videoclip ce încălca regulile reţelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de COVID-19.

În fragmentul video eliminat, preşedintele republican explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni "aproape complet", prin vârsta lor, la COVID-19.

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui ce conţineau simboluri naziste.

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…