Trump va fi ''foarte, foarte dezamăgit'' dacă Phenianul reconstruieşte un sit de lansare a rachetelor

Trump va fi ''foarte, foarte dezamăgit'' dacă Phenianul reconstruieşte un sit de lansare a rachetelor

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat miercuri că va fi "foarte, foarte dezamăgit" dacă se va confirma că Phenianul a început să reconstruiască un sit de lansare a rachetelor, existând temerea unui cerc vicios după eşecul recentului summit de la Hanoi cu Kim Jong Un, comentează AFP.

Experţi americani au raportat, pe baza imaginilor luate prin satelit, semne de activitate la situl nord-coreean Sohae, cunoscut şi sub numele Tongchang-ri. Acest lucru sugerează că nord-coreenii au început "reconstrucţia rapidă" a acestei instalaţii chiar înainte sau imediat după întâlnirea de la sfârşitul lui februarie din Vietnam dintre preşedintele Statelor Unite şi liderul de la Phenian, sunt de părere experţii.

Considerând că "este prea devreme pentru a şti" dacă aceste informaţii sunt adevărate, Donald Trump a lansat un avertisment în direcţia celui pe care îl acoperă, totuşi, cu laude după primul lor summit istoric din iunie 2018, de la Singapore.

"Aş fi foarte, foarte dezamăgit de preşedintele Kim", a declarat el. "Nu cred că voi fi, dar să aşteptăm să vedem ce se va petrece", a adăugat Donald Trump.

Săptămâna trecută, cei doi lideri au eşuat, cu prilejul unui summit în Vietnam, să încheie un acord fie şi parţial asupra denuclearizării nord-coreene, lovindu-se de problema sancţiunilor economice a căror ridicare era dorită de liderul comunist.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina