Trump va ţine discursuri la Convenţia Partidului Republican din SUA patru seri la rând

Trump va ţine discursuri la Convenţia Partidului Republican din SUA patru seri la rând

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va ţine discursuri în toate cele patru seri ale Convenţiei Partidului Republican, în urma căreia va fi nominalizat oficial drept candidat pentru încă un mandat de patru ani la Casa Albă, transmite dpa.

La eveniment vor participa copiii lui Trump, mai mulţi lideri republicani şi câţiva americani promovaţi de conservatori drept personalităţi ale războiului cultural.

Luni seara, printre vorbitori se vor număra vicepreşedintele Mike Pence, fosta ambasadoare americană la ONU, Nikki Haley, şi cei doi soţi din statul Missouri care şi-au îndreptat armele spre protestatari din mişcarea Black Lives Matter din faţa reşedinţei lor.

Spre deosebire de campania din 2016, Trump este susţinut acum de întreaga structură a Partidului Republican, deşi sondajele îl prezintă pe contracandidatul democrat, fostul vicepreşedinte Joe Biden, drept favorit la nivel naţional şi în câteva state-cheie unde bătălia electorală este indecisă.

Convenţia republicană îi va oferi preşedintelui o platformă pentru mesajele sale bazate pe divergenţele culturale, naţionalism şi expansiune economică. Trump va continua probabil să dea vina pe China pentru epidemia de coronavirus care a costat până acum vieţile a peste 170.000 de americani. El va susţine probabil că este singurul în stare să reconstruiască economia Statelor Unite, scrie Reuters.

În ultima săptămână, Trump s-a confruntat cu titluri negative în presă, inclusiv legate de arestarea fostului său şef de campanie din 2016, Steve Bannon, şi de înregistrări secrete în care este criticat chiar de sora lui. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!