Trump vrea să numească la Curtea Supremă judecători anti-avort și pro-arme de foc (interviu TV)

Trump vrea să numească la Curtea Supremă judecători anti-avort și pro-arme de foc (interviu TV)

Președintele ales, Donald Trump, a declarat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, că vrea să numească la Curtea Supremă judecători împotriva avortului și favorabili liberei dețineri a armelor de foc, transmite AFP.

"Judecătorii vor fi pro-life" (anti-avort), a explicat Trump, asigurând totodată că aceștia vor fi "foarte favorabili celui de-al Doilea amendament" al Constituției americane, care garantează dreptul fiecărui cetățean american de a deține o armă de foc.

În același interviu televizat, președintele american ales a precizat că nu va reveni asupra principiului căsătoriei între persoane de același sex, considerând subiectul închis.

"Nu mai este de actualitate, pentru că asta s-a decis deja. Există legea. (...) E încheiat", a declarat magnatul imobiliar, explicând că "asta (îi) convine".

Donald Trump a condamnat orice agresiune contra minorităților în Statele Unite, dintre care mai multe zeci au fost semnalate după alegerea sa.

"Aș spune (autorilor acestor agresiuni verbale sau amenințări) nu faceți asta, este groaznic, pentru că eu voi reunifica această țară", a explicat el, întorcându-se imediat spre cameră pentru a le transmite direct: "încetați asta".

Tot la CBS, Trump le-a cerut manifestanților care au defilat în ultimele zile în marile orașe din SUA să nu aibă "teamă" de președinția sa.

"Nu aveți teamă. Vom restabili țara noastră", le-a spus el manifestanților, care se tem în special ca omul de afaceri să nu contribuie la slăbirea drepturilor minorităților, cerându-le "un pic de timp".

Trump a indicat, cu același prilej, și că va renunța la salariul de președinte al SUA.

Averea președintelui ales a fost estimată de către Forbes, la începutul lui octombrie, la 3,7 miliarde dolari.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre