Tudor Chirilă, mesaj CUTREMURĂTOR! Kovesi e vinovată că țara asta e jefuită de 27 de ani? În stradă s-a strigat „DNA, să vină să vă ia!”

Tudor Chirilă, mesaj CUTREMURĂTOR! Kovesi e vinovată că țara asta e jefuită de 27 de ani? În stradă s-a strigat „DNA, să vină să vă ia!”

Risc Seismic

Indragitul actor si interpret Tudor Chirila, una dintre cele mai cunoscute "voci ale strazii" spune ca nu a vazut persoana mai demonizata in ultimii ani decat Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, si le cere politicienilor care o acuza sa spuna daca tot Kovesi e de vina ca nu avem autostrazi sau parcari, si nici nu s-a facut reforma in sanatate timp de 27 de ani.

"Eu n-am vazut persoana publica mai demonizata si mai terfelita in ultimii ani decat Kovesi. De catre astia care vor sa ne explice cum o institutie nu-i lasa pe ei sa faca autostrazi, sa reformeze sanatatea, educatia si justitia, sa gasesca solutii pentru trafic si parcari, sa-i ajute pe oameni sa-si plateasca taxele sau sa-i aduca pe romani acasa sau sa faca absorbtie de fonduri europene", a scris, marti, pe Facebook Tudor Chirila, in contextul atacurilor care s-au intetit in ultimul timp la adresa procurorului sef al DNA, in special dupa deschiderea dosarului Belina.

In postarea sa, Tudor Chirila face o scurta trecere in revista a tuturor "nenorocirilor care se intampla de 27 de ani in Romania", subliniind ca "de 27 de ani tara asta este condusa (a se citi jefuita) de FSN si declinarile sale: PSD, PNL, PDL, USL, ALDE samd".

El reaminteste, printre altele, ca "de 27 de ani nu reusim sa construim o autostrada care sa lege Constanta de Arad", tot de 27 de ani "nu reusim sa avem un sistem de sanatate functional care sa asigure servicii medicale de calitate romanilor" si tot de 27 de ani "educatia face regrese alarmante".

Tudor Chirila nu uita nici exodul romanilor, degradarea presei romanesti, care "a incaput incet, dar sigur in mainile unor patroni care in marea lor majoritate au fost condamnati pentru diverse fapte de coruptie", traficul infernal, haosul administrativ, privatizarea pe baza de spaga sau esecurile inregistrate la absorbtia fondurilor europene.

"De 10 ani, de cand am intrat in UE, am reusit sa fim pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene adica uniunea asta pe care o injura zilnic Dragnea, PSD si papusile de la televizunile lor ne-a dat bani ca sa facem autostrazi si noi nu i-am cheltuit. Si tot uniunea asta europeana ne-a obligat sa luptam impotriva coruptiei prin reformarea justitiei si le bate obrazul nesimtitilor astora care ne conduc de 27 de ani cand vor sa modifice legile ca sa poata sa conduca si sa jecmaneasca linistiti tara asta asa cum au facut-o pana acum.

Deci pentru toate nenorocirile care se intampla de 27 de ani in Romania si care au inceput sa fie pedepsite, dar mai ales devoalate de vreo zece ani incoace, vinovata este Laura Codruta Kovesi, din cate inteleg. Toata energia majoritatii politicienilor din Parlamentul Romaniei este indreptata catre modificarea legilor justitiei si schimbarea procurorului sef al DNA, singura institutie care ii mai intreaba de sanatate pe acesti minunati oameni care conduc curat, cinstit si competent Romania de 27 de ani, nu?", comenteaza artistul.

Tudor Chirila recunoaste ca politicienii care se opun luptei anticoruptie "in mare parte au reusit si reusesc sa tina captiv in fata televizoarelor un public de care isi bat joc si care priveste niste papusi, dar nu poate sa vada sforile din spatele televizorului".

"Dar uita ca in februarie au avut in strada 600.000 de oameni iesiti pentru mult mai putin decat ce se pregatesc ei sa faca ACUM. Si una din lozincile preferate ale oamenilor aia din strada pe care i-au manjit cum au putut in fata aceluiasi public captiv era: DNA sa vina sa va ia!.

Si oamenii aia nu pot fi prostiti pentru ca ata e foarte alba si cusatura e groasa si prost facuta. Si mai devreme sau mai tarziu orice cusatura prost facuta se rupe. Nici macar croitorul Curtii Constitutionale nu mai poate s-o dreaga", avertizeaza Tudor Chirila.

Postarea INTEGRALĂ:

„Deci eu înțeleg că politicienii români în frunte cu Dragnea vor binele țării și au descoperit cum toate lucrurile din țara asta merg prost din cauza unui singur om: Laura Codruța Kövesi. Care îi hăituiește pe ei și nu îi lasă să-și facă treaba. Păi hai să vedem cum și-au făcut ei treaba până acum.

De 27 de ani țara asta este condusă (a se citi jefuită) de FSN și declinările sale: PSD, PNL, PDL, USL, ALDE șamd. după cum urmează:

De 27 de ani nu reușim să construim o autostradă care să lege Constanța de Arad. 

De 27 de ani nu reușim să avem un sistem de sănătate funcțional care să asigure servicii medicale de calitate românilor, spitalele de stat colcăie de bacterii și riscă să devină doar centre de distribuție a pacienților către privat, asta dacă au bani, sau centre de moarte sigură pentru alți pacienți nefericiți. 

De 27 de ani educația face regrese alarmante, atât de alarmante încât am reușit să ne întoarcem la editura unică, la manual de sport și, cine știe, în curând la manualul unic pe care oricum elevii nu l-ar avea niciodată pe bănci la timp. 

De 27 de ani exodul românilor care pleacă să muncească în străinătate nu poate fi oprit, dar ei sunt înjurați de politicienii care nu se pot folosi de voturile lor. 

De 27 de ani presa românească a încăput încet, dar sigur în mâinile unor patroni care în marea lor majoritate au fost condamnați pentru diverse fapte de corupție. 

De 27 de ani traficul în toate marile orașe ale țării culminând cu Bucureștiul este infernal și nimic nu s-a întreprins pentru rezolvarea situației, astfel încât străzile, drumurile, șoselele au ajuns un câmp de curse și de bătaie pentru șoferi disperați. 

De 27 de ani birocrația administrativă reprimă cele mai multe din inițiativele tinerilor antreprenori, iar cei care reușesc să se descurce în acest haos administrativ sunt aproape bolnavi de nervi. 

De 27 de ani, în România, toate întreprinderile și moștenirile industriale mari ale comunismului au fost privatizate pe nimic și toate șpăgile imense aferente acestor "privatizări" au intrat în buzunarele aceleiași clase politice și asta mult înainte de intarea României în UE căreia i se reproșează că vrea să transforme România în colonie. 

De 10 ani, de când am intrat în UE, am reușit să fim pe ultimul loc la absorbția fondurilor europene adică uniunea asta pe care o înjură zilnic Dragnea, PSD și păpușile de la televizunile lor ne-a dat bani ca să facem autostrăzi și noi nu i-am cheltuit. Și tot uniunea asta europeană ne-a obligat să luptăm împotriva corupției prin reformarea justiției și le bate obrazul nesimțiților ăstora care ne conduc de 27 de ani când vor să modifice legile ca să poată să conducă și să jecmănească liniștiți țara asta așa cum au făcut-o până acum. 

Deci pentru toate nenorocirile care se întâmplă de 27 de ani în România și care au început să fie pedepsite, dar mai ales devoalate de vreo zece ani încoace, vinovată este Laura Codruța Kovesi, din câte înțeleg. Toată energia majorității politicienilor din Parlamentul României este îndreptată către modificarea legilor justiției și schimbarea procurorului șef al DNA, singura instituție care îi mai întreabă de sănătate pe acești minunați oameni care conduc curat, cinstit și competent România de 27 de ani, nu?

Eu n-am văzut persoană publică mai demonizată și mai terfelită în ultimii ani decât Kovesi. De către ăștia care vor să ne explice cum o instituție nu-i lasă pe ei să facă autostrăzi, să reformeze sănătatea, educația și justiția, să găsescă soluții pentru trafic și parcări, să-i ajute pe oameni să-și plătească taxele sau să-i aducă pe români acasă sau să facă absorbție de fonduri europene.

În mare parte au reușit și reușesc să țină captiv în fața televizoarelor un public de care își bat joc și care privește niște păpuși, dar nu poate să vadă sforile din spatele televizorului. Dar uită că în februarie au avut în stradă 600000 de oameni ieșiti pentru mult mai puțin decât ce se pregătesc ei să facă ACUM. Și una din lozincile preferate ale oamenilor ăia din stradă pe care i-au mânjit cum au putut în fața aceluiași public captiv era: DNA să vină să vă ia! Și oamenii ăia nu pot fi prostiți pentru că ața e foarte albă și cusătura e groasă și prost făcută. Și mai devreme sau mai târziu orice cusătură prost făcută se rupe. Nici măcar croitorul curții constituționale nu mai poate s-o dreagă.”

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro