Tudorel Toader, către procurorul-şef adjunct DNA: Sunt 20 de delegări; rămânem în aşteptarea unui răspuns corect

Tudorel Toader, către procurorul-şef adjunct DNA: Sunt 20 de delegări; rămânem în aşteptarea unui răspuns corect

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat sâmbătă, în replică la afirmaţia procurorului-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Nistor Călin, potrivit căruia doar 7 sau 8 procurori sunt delegaţi în DNA, că aşteaptă de la acesta "un răspuns corect şi complet", menţionând totodată că sunt, de fapt, 20 de delegări.

"Apreciind promptitudinea procurorului-şef adjunct de la DNA, constat că sunt 20 şi nu 7 delegări, precum ne spunea ieri. Rămânem în aşteptarea unui răspuns corect şi complet!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Procurorul-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Nistor Călin a declarat, vineri seara, că nu este niciun procuror detaşat în DNA, iar numărul celor delegaţi este de 7 sau 8.

Întrebat într-o emisiune la B1 TV despre numărul procurorilor detaşaţi sau delegaţi în DNA, Nistor Călin a afirmat că doar 7 sau 8 procurori sunt delegaţi în DNA. "Sunt destul de puţini. Cred că 7 sau 8 delegaţi. Din 178", a declarat adjunctul DNA.

Totodată, Nistor Călin a spus că nu sunt procurori detaşaţi în DNA.

"Noi nu avem procurori detaşaţi în cadrul DNA, dar avem detaşaţi de la noi către alte structuri. (...). Şi mai avem doi procurori delegaţi de la noi la Parchetul Înaltei Curţi", a mai spus Nistor Călin.

Potrivit acestuia, DNA, ca structură, are pe schemă 195 de procurori, iar actualmente funcţionează 178. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”