Tulcea: A început procedura de autorizare a punctelor de vânzare a peştelui din Deltă

Tulcea: A început procedura de autorizare a punctelor de vânzare a peştelui din Deltă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început procedura de autorizare a punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare a peştelui care vor funcţiona anul viitor în rezervaţie şi în zonele limitrofe.

Este pentru prima dată în ultimii ani când instituţia din subordinea Ministerului Mediului demarează această procedură atât de devreme, iar guvernatoarea Rezervaţiei, Atena Groza, susţine că măsura a fost luată pentru ca actele normative în domeniul pescuitului să nu mai întârzie, aşa cum s-a întâmplat până acum.

"Am început procedura atât de devreme pentru a transmite documentele primite în timp util la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) şi pentru a nu mai întârzia actele legislative. Din acest motiv am dat o lună termen pentru ca oamenii să aibă timp să depună documentaţia", a precizat pentru AGERPRES guvernatoarea Rezervaţiei, Atena Groza.

Ea a refuzat să estimeze câte puncte de primă vânzare a peştelui şi câte puncte de debarcare a peştelui vor fi anul viitor în Deltă, dar a menţionat că "de preferat ar fi să fie cât mai multe".

"În momentul în care nu există o piaţă liberă, nu există o bursă de peşte, mai multe asemenea puncte sunt benefice populaţiei", a menţionat guvernatoarea Atena Groza.

Potrivit anunţului făcut public încă de luna trecută de ARBDD actele necesare autorizării punctelor de debarcare şi centrelor de primă vânzare a peştelui din Deltă trebuie să fie depuse până la sfârşitul acestei luni, prin poştă, e-mail sau fax.

După ce agenţii economici depun documentaţia la sediul ARBDD, acestea vor fi transmise ANPA care va transmite Ministerului Agriculturii propunerea de ordin de nominalizare şi autorizare a punctelor de debarcare şi a centrelor de primă vânzare a peştelui. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA