Tunisia a emis un mandat internaţional de arestare pe numele fostului preşedinte Moncef Marzouki

Tunisia a emis un mandat internaţional de arestare pe numele fostului preşedinte Moncef Marzouki

Tunisia a emis un mandat internaţional de arestare împotriva fostului preşedinte Moncef Marzouki, a relatat joi agenţia de ştiri TAP, la o lună după ce acesta a cerut Franţei să pună capăt sprijinului pentru actuala administraţie, relatează Reuters.

În această notificare oficială nu se precizează de ce este acuzat Marzouki, dar actualul preşedinte Kais Saied a cerut luna trecută o investigaţie asupra unor alegaţii potrivit cărora Marzouki a conspirat împotriva securităţii statului.

Saied se confruntă cu tot mai multe critici în străinătate după ce şi-a asumat autoritatea executivă în luna iulie, iar apoi a ignorat aproape toate prevederile constituţiei şi şi-a asumat puteri aproape totale, într-o mişcare caracterizată drept o lovitură de stat de criticii săi.

Saied a venit cu un nou guvern în octombrie şi a promis un "dialog" naţional, dar încă nu a prezentat detaliile planului de a restabili ordinea constituţională cerut de donatori.

Moncef Marzouki, fost preşedinte al ţării între 2011 şi 2014 şi care a apărut la protestele împotriva lui Saied de la Paris, nu a reacţionat încă la această informaţie.

TAP a relatat că mandatul de arestare a fost emis de judecătorul care răspunde de dosarul lui Marzouki, citând biroul de comunicare a tribunalului de primă instanţă din Tunis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...