Turc condamnat la închisoare pe viață după ce și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă. Motivul crimei

Turc condamnat la închisoare pe viață după ce și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă. Motivul crimei

Un bărbat își va petrece restul vieții după gratii după ce și-a împins soția însărcinată de pe o stâncă pentru a putea încasa o poliță de asigurare de viață, potrivit NY Post.

Hakan Aysal și soția sa, Semra Foto via New York Post

Hakan Aysal, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat pentru că în iunie 2018 și-a împins soția însărcinată în șapte luni, Semra Aysal, în vârstă de 32 de ani, de pe o stâncă în popularul loc Butterfly Valley din Mugla, în sudul Turciei.

El și-a ademenit soția - care se temea de înălțime - la marginea stâncii de 304 metri sub pretextul de a face un selfie, dar apoi a împins-o.

O instanță a aflat cum a comis oribilul act, care a avut loc în iunie 2018, pe fondul unui complot întortocheat în care a încheiat o asigurare de viață în numele ei în valoare de 39.000 de dolari australieni, pe care a revendicat-o rapid după moartea ei.

Într-o audiere anterioară, Aysal, care inițial a negat crima, a fost găsit vinovat.

Săptămâna aceasta, Înalta Curte Penală din Fethiye a audiat o pledoarie de ultim moment a bărbatului de 41 de ani acuzând probleme psihice, dar aceasta a fost respinsă.

Acesta a încercat să conteste verdictul, susținând că a fost tulburat mintal, dar medicii de la Departamentul de Medicină Legală au respins afirmațiile sale.

Marți, i s-a spus că trebuie să ispășească cel puțin 30 de ani de închisoare înainte de a fi luat în considerare pentru eliberare.

Poliția a devenit suspicioasă în privința lui Aysal după ce fotografii ale cuplului în vârful falezei au fost distribuite în știri, ceea ce a determinat un martor să vină cu dovezi video în care turcul de 41 de ani se comporta ciudat.

Recep Sahin, care a filmat ultimele momente de viață ale Semrei, a depus mărturie la o audiere anterioară și a declarat în fața instanței: „M-am oprit acolo pentru a vedea priveliștea golfului Kabak împreună cu familia mea. Fiica mea filma priveliștea cu telefonul, iar cuplul Aysal a coborât panta în acel moment. Chiar am glumit: «Ori bărbatul ăsta o va arunca pe femeie jos, ori femeia îl va arunca pe bărbat». Nu a existat nicio interacțiune între ei”.

Un alt martor a declarat că Aysal părea neobișnuit de calm după incident.

Acesta a spus: „Aysal a fost foarte calm: «Conduceam când am văzut că cineva îmi făcea cu mâna și am oprit.

Hakan a venit și a spus că soția lui a căzut în prăpastie. Am ieșit imediat din mașină și am început să o căutăm, dar nu puteam vedea unde ar fi aterizat”

„Am încercat să ne apropiem de margine pentru a vedea mai bine. Hakan nu a venit cu noi acolo jos.

Am rămas acolo până când a sosit jandarmeria. Hakan era foarte nepăsător și calm. Nu se purta ca un bărbat a cărui soție tocmai căzuse de pe o stâncă”, a adăugat Sahin.

Singurul beneficiar

Aysal era singurul beneficiar al asigurării soției sale și încheiase o asigurare de viață în numele acesteia, dar a fost respinsă atunci când poliția a anunțat o anchetă privind moartea Semrei.

Fratele mai mare al victimei, Naim Yolcu, a declarat în cadrul unei audieri anterioare: „Când ne-am dus la Institutul de Medicină Legală pentru a lua cadavrul, Hakan stătea în mașină. Eu și familia mea eram distruși, dar Hakan nici măcar nu părea trist.

Sora mea a fost întotdeauna împotriva acordării de împrumuturi. Cu toate acestea, după ce a murit, am aflat că avea împrumuturi luate de Hakan în numele ei”.

El a declarat în fața instanței că Aysal avea frică de înălțime și a spus că nu avea sens ca el să o ducă pe Semra pe o stâncă.

Aysal susține că se ocupa de sporturi extreme, cum ar fi alpinismul, din 2014.

Când a fost întrebat despre o clauză din asigurarea soției sale care îl făcea pe el unicul beneficiar al oricărei plăți în caz de deces, acesta a spus: „Nu am examinat polița cu atenție. Bancherul a aranjat actele. Eu doar i-am adus-o soției mele pentru a o semna. Nu știam că există un astfel de articol”.

El a negat că ar fi fost responsabil pentru moartea lui Semra, spunând la vremea respectivă: „După ce a făcut o fotografie, soția mea a pus telefonul în geantă. Mai târziu, mi-a cerut să îi dau telefonul.

M-am ridicat și apoi am auzit-o țipând în spatele meu. Când m-am întors, ea nu mai era acolo. Nu am împins-o”.

Femicidul este o problemă din ce în ce mai mare în Turcia, în special după ce țara a renunțat oficial la Convenția de la Istanbul în iulie anul trecut.

Potrivit raportului anual de date pe 2021 al Platformei „We Will Stop Femicide”, 280 de femei au fost ucise de bărbați în 2021, în timp ce 217 femei au fost găsite moarte în mod suspect.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!