Turcan: Validarea membrilor societății civile în CSM, sabotată de PSD-ALDE; ONG-urile să susțină doar două candidaturi

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, acuză majoritatea PSD-ALDE că a "sabotat" marți procedura de validare în Senat a reprezentanților societății civile în CSM și face apel la ONG-uri să susțină doar două candidaturi.

"Suntem în fața unei noi etape în planul majorității PSD-ALDE de a compromite parcursul justiției din România, care acționează acum în zona Consiliului Superior al Magistraturii. Atrag atenția opiniei publice asupra procedurii de validare a celor doi membri ai societății civile, care a fost sabotată marți în plenul Senatului la ordinul lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. În fapt, ultimele evenimente i-au prins pe liderii PSD și ALDE pe picior greșit și nu au prevăzut desfășurarea procedurii pentru validarea celor doi membri în CSM", a scris, joi, Turcan pe Facebook.

Ea îi acuză pe senatorii majorității parlamentare că, "la ordinul" lui Dragnea și Tăriceanu, au invalidat la vot, în bloc, cele nouă candidaturi depuse și validate favorabil de Comisia juridică.

Turcan precizează că PNL a susținut două dintre aceste candidaturi, iar reprezentanții PSD și ALDE nu au justificat în niciun fel opțiunea lor de a bloca această procedură.

"În mod concret, sunt convinsă de faptul că domnii Dragnea și Tăriceanu doresc să reia procedura de validare a membrilor CSM cu scopul de a-și 'planta' în acest for oameni de casă care să le susțină agenda împotriva justiției și a statului de drept, chiar din sânul CSM, din calitatea de membri ai acestui for. Cu această ocazie, fac un apel la toate organizațiile societății civile, în special cele care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului, să facă front comun. Le sugerez să susțină candidaturile a doar două persoane care pot deveni membri ai CSM pentru a apăra progresele făcute de România în domeniul justiției de la momentul aderării la Uniunea Europeană", conchide liderul PNL.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

3 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze