Turcan: Validarea membrilor societății civile în CSM, sabotată de PSD-ALDE; ONG-urile să susțină doar două candidaturi

Turcan: Validarea membrilor societății civile în CSM, sabotată de PSD-ALDE; ONG-urile să susțină doar două candidaturi

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, acuză majoritatea PSD-ALDE că a "sabotat" marți procedura de validare în Senat a reprezentanților societății civile în CSM și face apel la ONG-uri să susțină doar două candidaturi.

"Suntem în fața unei noi etape în planul majorității PSD-ALDE de a compromite parcursul justiției din România, care acționează acum în zona Consiliului Superior al Magistraturii. Atrag atenția opiniei publice asupra procedurii de validare a celor doi membri ai societății civile, care a fost sabotată marți în plenul Senatului la ordinul lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. În fapt, ultimele evenimente i-au prins pe liderii PSD și ALDE pe picior greșit și nu au prevăzut desfășurarea procedurii pentru validarea celor doi membri în CSM", a scris, joi, Turcan pe Facebook.

Ea îi acuză pe senatorii majorității parlamentare că, "la ordinul" lui Dragnea și Tăriceanu, au invalidat la vot, în bloc, cele nouă candidaturi depuse și validate favorabil de Comisia juridică.

Turcan precizează că PNL a susținut două dintre aceste candidaturi, iar reprezentanții PSD și ALDE nu au justificat în niciun fel opțiunea lor de a bloca această procedură.

"În mod concret, sunt convinsă de faptul că domnii Dragnea și Tăriceanu doresc să reia procedura de validare a membrilor CSM cu scopul de a-și 'planta' în acest for oameni de casă care să le susțină agenda împotriva justiției și a statului de drept, chiar din sânul CSM, din calitatea de membri ai acestui for. Cu această ocazie, fac un apel la toate organizațiile societății civile, în special cele care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului, să facă front comun. Le sugerez să susțină candidaturile a doar două persoane care pot deveni membri ai CSM pentru a apăra progresele făcute de România în domeniul justiției de la momentul aderării la Uniunea Europeană", conchide liderul PNL.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…