Turcia: 28 de persoane au fost arestate pentru presupuse legături cu imamul Gulen, inamicul lui Erdogan

Turcia: 28 de persoane au fost arestate pentru presupuse legături cu imamul Gulen, inamicul lui Erdogan

Poliția turcă a arestat sâmbătă 28 de persoane în mai multe orașe ale țării pentru presupuse legături cu imamul Fetullah Gulen, aflat în exil în SUA și care este inamicul președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP și Reuters.

Descinderile poliției au avut loc la Istanbul, precum și în Konya și Kayseri, în Anatolia (centru), potrivit agenției de presă Dogan.

Persoanele arestate sunt acuzate îndeosebi de ''apartenență la o organizație teroristă'', a indicat pe site-ul său cotidianul Hurriyet.

Poliția este în căutarea altor 23 de persoane, inclusiv Rizanur Meral, care conduce Tuskon, Confederația industriașilor și a oamenilor de afaceri din Turcia, a precizat Dogan. Fondată în 2005, confederația are 55.000 de membri și partizanii lui Erdogan o acuză că finanțează rețeaua lui Gulen.

Fost aliat al lui Erdogan, Gulen, care conduce din SUA o puternică rețea de școli, organizații neguvernamentale și întreprinderi sub denumirea Hizmet, a devenit inamicul jurat al președintelui de la un scandal de corupție, izbucnit la sfârșitul lui 2013 și în care au fost implicați numeroși apropiați ai săi.

Erdogan îl acuză pe predicator că a înființat ''un stat paralel'' destinat să-l înlăture de la putere, ceea ce adepții lui Gulen neagă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”