Turcia: Asistentul militar personal al lui Erdogan a fost arestat

Turcia: Asistentul militar personal al lui Erdogan a fost arestat

Autoritățile turce au anunțat duminică arestarea colonelului Ali Yazici, asistentul militar personal al președintelui Recep Tayyip Erdogan, el fiind bănuit de implicare în tentativa de lovitură de stat prin care o facțiune din cadrul armatei a încercat vineri seară să preia puterea, transmite agenția EFE citând postul CNN Turk.

Colonelul Yazici a ocupat începând din luna august acest post, atribuit în mod tradițional unui ofițer de rang înalt pe care președintele îl alege din trei nume propuse de Ministerul Apărării.

Potrivit ediției electronice a cotidianului de opoziție T24, Yazici se afla vineri seară în capitala Ankara, așadar el nu îl însoțea pe președintele Erdogan, care atunci era în vacanță în stațiunea Marmaris, pe coasta Mării Egee.

Postul NTV anunță că a fost arestat și generalul Ismail Guneser, care a deținut în perioada 2008-2012 postul de asistent militar personal al președintelui Abdullah Gul.

Până în prezent au fost arestate peste 6.000 de persoane bănuite de implicare în tentativa de lovitură de stat, dintre care circa jumătate sunt militari, inclusiv generali și alți ofițeri de rang înalt. Printre ei se numără opt generali din Forțele Aeriene și comandanții Armatelor a 2-a și a 3-a, precum și comandantul bazei de la Incirlik.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu