Turcia: Barack Obama face apel la calm și cere ca guvernul 'ales democratic' să fie sprijinit

Turcia: Barack Obama face apel la calm și cere ca guvernul 'ales democratic' să fie sprijinit

Președintele SUA, Barack Obama, și secretarul de stat american John Kerry au declarat sâmbătă la primele ore că toate părțile din Turcia, unde are loc o tentativă de lovitură de stat, trebuie să dea dovadă de reținere și să evite orice violențe și vărsare de sânge, transmit AFP și Reuters.

*ALERTĂ LIVE UPDATE Turcia: Clădirea Parlamentului de la Ankara a fost bombardată (Anadolu) (FOTO / VIDEO)

Obama și Kerry, care au evocat într-o convorbire telefonică evenimentele din Turcia, au atras atenția că toate părțile trebuie să sprijine guvernul 'ales democratic'.

John Kerry a subliniat că Departamentul de Stat se va concentra pe siguranța și securitatea cetățenilor Statelor Unite aflați pe teritoriul turc.

Armata turcă a anunțat, vineri noaptea, că a preluat puterea pentru a restabili ordinea în țară și drepturile democratice. Președintele Erdogan și mai mulți oficiali guvernamentali au descris acțiunile începute vineri noaptea drept o tentativă a unei mici facțiuni a armatei de a prelua puterea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale