Turcia: Directorul unui ziar de opoziție, arestat după ce a refuzat să publice un drept la replică al ginerelui lui Erdogan

Directorul ziarului de opoziție turc Aydinlik, Ilker Yücel, a fost arestat sâmbătă pentru neplata unei amenzi care i-a fost aplicată după ce cotidianul a refuzat să publice un drept la replică al ginerelui președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Berat Albayrak, informează EFE.

Sursa foto: aydinlik.com.tr

Yücel, care este și un membru important al partidului de stânga naționalist Vatan, fără reprezentare în parlament, a fost arestat la Igdir, în estul extrem al Turciei, a informat ziarul Aydinlik în ediția sa online. Yücel a fost încarcerat în închisoarea din Igdir, unde va rămâne până va plăti amenda, în valoare de 100.000 de lire turcești (circa 28.000 de dolari), a declarat avocatul său.

Faptele s-au petrecut în 2014, când Albayrak, om de afaceri și ginerele lui Erdogan, a acuzat Aydinlik că a publicat un articol neadevărat despre relațiile dintre politicieni și oameni de afaceri. Albayrak, care a fost numit ulterior ministru al energiei, post pe care îl ocupă și în prezent, a trimis un drept la replică ziarului, pe care Aydinlik a refuzat să-l publice, considerându-l injurios. Aydinlik, de orientare naționalistă și laică, are un tiraj de 50.000 de exemplare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!