Turcia neagă că Erdogan ar fi avut un atac de cord

Turcia neagă că Erdogan ar fi avut un atac de cord

Vicepreședintele a calificat starea șefului statului „foarte bună”, menționând că președintele are o „răceală ușoară”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Foto: Serviciul de presă prezidențial turc

Centrul de Combatere a Dezinformarii, înființat sub egida departamentului de comunicații al administrației președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a negat miercuri versiunea conform căreia acesta ar fi suferit un infarct și ar fi fost internat în spital.

"Alegațiile potrivit cărora președintele Erdogan a avut un atac de cord și a fost internat în spital nu sunt adevărate. Președintele va participa la ceremonia primei încărcări de combustibil la centrala nucleară Akkuyu, care va avea loc mâine, printr-o transmisie în direct", a spus centrul la pagina lui de Twitter.

Agenția a indicat că pe rețelele de socializare au apărut informații despre presupusul atac de cord al lui Erdogan. Se mai precizează că liderul turc va contacta situl centralei nucleare Akkuyu „din biroul său din Ankara”.

Declarația administrației prezidențiale

De asemenea, administrația prezidențială a respins cu fermitate afirmațiile nefondate conform cărora starea de sănătate a liderului turc se deteriorează.

Respingem cu fermitate aceste afirmații nefondate cu privire la sănătatea președintelui nostru Recep Tayyip Erdogan. Mâine, președintele nostru va participa la lansarea centralei nucleare Akkuyu prin videoconferință. Indiferent cât de mult se implică în dezinformare, nu se va putea schimba faptul că națiunea turcă își susține liderul și că Recep Tayyip Erdogan și Partidul Justiției și Dezvoltării vor câștiga alegerile pe 14 mai”, a spus administrația într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Twitter.

Cuvintele vicepreședintelui

Vicepreședintele Turciei a spus că Erdogan are o „răceală ușoară”.

"Starea președintelui nostru este foarte bună. Suntem în contact permanent. Are o ușoară răceală", a subliniat politicianul în cadrul unui discurs dedicat lansării unui tren de mare viteză între orașele Ankara - Sivas.

Anularea evenimentelor

Anterior, președintele turc a anulat toate aparițiile publice programate pentru miercuri. În plus, el și-a anulat călătoria din 27 aprilie la Mersin pentru a participa la ceremonia de livrare a combustibilului nuclear de la NPP Akkuyu; el va participa prin link video. De asemenea, Erdogan a anulat un interviu programat joi pe patru canale TV turcești, care trebuia transmis în direct. Anterior, Erdogan a declarat că a anulat aparițiile publice programate pentru miercuri la sfatul medicilor și că se va recupera acasă. Marți seara, emisiunea televizată în direct cu Președintele a fost întreruptă din cauza indispoziției sale. Potrivit liderului turc, boala este cauzată de gripa stomacală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…