Turcia: Poliția arestează 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe pentru presupuse legături cu Gulen

Turcia: Poliția arestează 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe pentru presupuse legături cu Gulen

Poliția turcă a început joi o operațiune pentru arestarea a 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen din SUA, acuzat de Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a relatat agenția de presă de stat Anadolu, citată de Reuters.

Angajații ministerului au fost anterior demiși din cauza presupuselor legături cu predicatorul islamic, care trăiește într-un exil autoimpus în Pennsylvania. El neagă orice implicare în tentativa de puci din iulie 2016.

Echipe ale poliției antitero au desfășurat raiduri simultane în 30 de provincii pentru a-i prinde pe suspecți, unii fiind acuzați că au folosit ByLock, o aplicație de mesagerie criptată despre care guvernul spune că a fost utilizată de rețeaua lui Gulen, a scris Anadolu.

În cadrul campaniei de reprimare declanșate după puciul eșuat, peste 50.000 de persoane au fost arestate, așteptând să fie judecate, pentru presupuse legături cu Gulen, în timp ce alte 150.000 de persoane au fost demise sau suspendate din funcții în armată, precum și în diverse sectoare publice și private.

Guvernul respinge îngrijorările organizațiilor de apărare a drepturilor omului privind măsurile de reprimare, spunând că numai o astfel de campanie poate neutraliza amenințarea reprezentată de rețeaua lui Gulen, despre care spune că s-a infiltrat în justiție, armată și școli.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac