Turcia: Poliția arestează 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe pentru presupuse legături cu Gulen

Poliția turcă a început joi o operațiune pentru arestarea a 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen din SUA, acuzat de Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a relatat agenția de presă de stat Anadolu, citată de Reuters.

Angajații ministerului au fost anterior demiși din cauza presupuselor legături cu predicatorul islamic, care trăiește într-un exil autoimpus în Pennsylvania. El neagă orice implicare în tentativa de puci din iulie 2016.

Echipe ale poliției antitero au desfășurat raiduri simultane în 30 de provincii pentru a-i prinde pe suspecți, unii fiind acuzați că au folosit ByLock, o aplicație de mesagerie criptată despre care guvernul spune că a fost utilizată de rețeaua lui Gulen, a scris Anadolu.

În cadrul campaniei de reprimare declanșate după puciul eșuat, peste 50.000 de persoane au fost arestate, așteptând să fie judecate, pentru presupuse legături cu Gulen, în timp ce alte 150.000 de persoane au fost demise sau suspendate din funcții în armată, precum și în diverse sectoare publice și private.

Guvernul respinge îngrijorările organizațiilor de apărare a drepturilor omului privind măsurile de reprimare, spunând că numai o astfel de campanie poate neutraliza amenințarea reprezentată de rețeaua lui Gulen, despre care spune că s-a infiltrat în justiție, armată și școli.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima