Turcia suspendă temporar Convenția Europeană privind Drepturile Omului

Turcia suspendă temporar Convenția Europeană privind Drepturile Omului

Turcia va suspenda temporar Convenția Europeană privind Drepturile Omului, în urma declarării în țară a stării de urgență, luând exemplul Franței, a declarat joi vicepremierul turc Numan Kurtulmus, potrivit postului de televiziune NTV, transmite Reuters.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat miercuri introducerea stării de urgență pentru trei luni, în urma tentativei de lovitură de stat din seara zilei de 15 iulie, afirmând că astfel autoritățile vor putea să acționeze mai eficient pentru a-i aduce pe cei vinovați în fața justiției.

Franța a declarat starea de urgență în urma atacurilor de la Paris, din 13 noiembrie anul trecut.

Numan Kurtulmus a adăugat că starea de urgență din Turcia ar putea fi ridicată după o lună — o lună și jumătate. El a identificat 'probleme structurale și individuale' în timpul loviturii de state eșuate și a precizat că în prezent se fac eforturi pentru restructurarea armatei turce.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Foarte interesante amănunte!