Turcia: Un judecător al Curții Constituționale și comandanții Armatei a doua și a treia, arestați (media)

Turcia: Un judecător al Curții Constituționale și comandanții Armatei a doua și a treia, arestați (media)

Un judecător al Curții Constituționale, jurisdicția supremă în Turcia, și comandanții Armatelor a doua și a treia au fost arestați în urma tentativei de puci eșuate, transmite AFP.

LIVE UPDATE Turcia: 265 morți, 1.440 raniți și 2.839 arestări din cadrul personalului militar în legătură cu tentativa de lovitură de stat militară (FOTO / VIDEO)

Alparslan Altan a fost plasat în arest din motive care nu au fost precizate, a anunțat sâmbătă canalul de televiziune NTV.

Pe de altă parte, agenția Anadolu, preluată de Reuters, a transmis că autoritățile l-au arestat sâmbătă pe comandantul Armatei a doua, Adem Huduti, în legătură cu încercarea de lovitură de stat din noaptea precedentă.

Armata a doua, cu baza în Malatya, apără granițele Turciei cu Siria, Irak și Iran.

La scurt timp, un oficial turc, citat de AFP și Reuters, a anunțat că și comandantul Armatei a treia, generalul Erdal Ozturk, a fost arestat și va fi acuzat de trădare pentru participare la tentativa de puci.

Armata a treia turcă are baza la Istanbul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…